Don't worry be happy: Το μήνυμα ζωής που μας άφησε για πάντα ο Bob Marley ο θρύλος της ρέγγε με τα τραγούδια του - Έσβησε μια τέτοια μέρα του Μαίου κάνοντας τζόγγινγκ στη Νέα Υόρκη - Αφιέρωμα

Μια μέρα σαν και αυτή, το 1981, η καρδιά της πιο εμβληματικής μορφής της Ρέγκε μουσικής σταματά να χτυπά. Ο Μπομπ Μάρλει φεύγει από την ζωή σε ηλικία μόλις 36 ετών.

Μια μέρα σαν και αυτή, το 1981, η καρδιά της πιο εμβληματικής μορφής της Ρέγκε μουσικής σταματά να χτυπά. Ο Μπομπ Μάρλει φεύγει από την ζωή σε ηλικία μόλις 36 ετών.


Οκτώ μήνες νωρίτερα ο τραγουδιστής που μάγευε με την ερμηνεία του το κοινό, πραγματοποιούσε την τελευταία του συναυλία. Στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν της Νέας Υόρκης, χιλιάδες θαυμαστές του, αποθέωναν τον δημοφιλή καλλιτέχνη. Λίγες μέρες μετά και ενώ έκανε τζόκιν στους δρόμους της αμερικανικής μεγαλούπολης, ο Μάρλει θα λιποθυμήσει και θα διακομισθεί επειγόντων σε νοσοκομείο.


Η διάγνωση...ένα μελάνωμα που του είχε δημιουργηθεί στο μεγάλο δάκτυλο του ποδιού του από ένα παλιό ποδοσφαιρικό τραύμα είχε μετατραπεί σε καρκίνο που είχε εξαπλωθεί στον εγκέφαλο, το συκώτι και τους πνεύμονές του. Οκτώ μήνες αργότερα η ψυχή της μουσικής Ρέγκε άφηνε την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο του Μαιάμι.


Ο Νέστα Ρόμπερτ Μάρλει όπως ήταν το πραγματικό του όνομα είχε γεννηθεί στην Τζαμάικα. Σε ηλικία μόλις 14 ετών αφήνει το σχολείο για να αφιερωθεί εξολοκλήρου στην μεγάλη του αγάπη. Την μουσική. Γρήγορα γίνεται γνωστός στην χώρα του, όμως το ταλέντο του περνά τα σύνορα και οι συνεργασίες με μεγάλες μορφές της μουσικής όπως με εκείνη του Έρικ Κλάπτον απογειώνουν την καριέρα του.


Τα τραγούδια του γίνονται παγκοσμίως γνωστά μετά τον θάνατο του και συγκινούν ακόμα και στις μέρες μας εκατομμύρια φίλους της μουσικής. Με τραγούδια όπως τα "I Shot the Sheriff", "No Woman, No Cry", "Three Little Birds", "Exodus", "Could You Be Loved", "Jamming", "Redemption Song" και "One Love", η μεταθανάτια συλλογή του Legend πούλησε τα περισσότερα αντίτυπα στην ιστορία της ρέγκε μουσικής —περισσότερα από 12 εκατομμύρια.


Η μουσική μου πολεμάει το σύστημα που διδάσκει να ζεις και να πεθαίνεις. Μπόμπ Μάρλει.









Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ