Η ιστορία θάρρους της Jae: Έπασχε από διατροφική διαταραχή, γδύθηκε στο κέντρο του Λονδίνου & πέρασε ένα μήνυμα αποδοχής του σώματος

Η Jae West είναι μια αγωνίστρια που έπασχε από διατροφική διαταραχή για μεγάλο διάστημα της ζωής της.

 

Αποφάσισε να γδυθεί και να μείνει με τα εσώρουχα της, στο Piccadilly Circus στο Λονδίνο για να περάσει ένα μήνυμα για την αποδοχή του σώματος. 

Ήθελε να δείξει πόσο σοβαρό είναι για τα νέα κορίτσια και τις γυναίκες να είναι αυστηρές με το κορμί τους, και να συνδέσει την «ευπάθεια της γύμνιας» με το θέμα της αυτοεκτίμησης στους δημόσιους χώρους.

Δήλωσε χαρακτηριστικά, «Η εικόνα του σώματος και η αποδοχή του είναι κάτι για το οποίο παλεύω με πάθος από όταν βίωσα τη διατροφική διαταραχή στο σχολείο και τα εφηβικά μου χρόνια.»

«Οι μη ρεαλιστικές προσδοκίες που έχουμε για στον εαυτό μας μπορεί να μας κάνουν να απορρίψουμε την αγάπη που οι άλλοι ανοιχτά μας δίνουν, επειδή νιώθουμε ανάξιες γι'αυτή.»

Στην πινακίδα που κρατούσε στα πόδια της ζητούσε από τους Λονδρέζους που έχουν αγωνιστεί ενάντια στις διατροφικές διαταραχές και την αποδοχή του σώματος τους, να σχεδιάσουν μια καρδιά στο γυμνό της δέρμα.  

Όταν οι περαστικοί άρχισαν να παίρνουν το στυλό για να ζωγραφίσουν καρδιές στο σώμα της, η Jae West είπε ότι αισθάνθηκε «συντριπτική αίσθηση ανακούφισης.»

«Απλά ξέσπασα σε δάκρυα... μετά την πρώτη καρδιά που ζωγράφισαν πάνω μου, ένιωσα απελευθέρωση, καθώς και άλλοι περαστικοί πήραν θάρρος και ζωγράφιζαν συνεχώς καρδιές στο κορμί μου»

Η Jae πιστεύει ότι η πράξη της να ενθαρρύνει την αυτο-αποδοχή θα μπορούσε να βοηθήσει τα άτομα με διατροφικές διαταραχές σε όλο τον κόσμο.

Μετά την εμπειρία της πόσταρε το παρακάτω κείμενο στο blog της: 

«Όταν εκτέθηκα στη πλατεία Πικαντίλι με τον πίνακα στα πόδια μου και τους μαρκαδόρους στα χέρια μου είχα ένα μεγάλο αίσθημα ανασφάλειας για το τι πάω να κάνω. 
Αισθανόμουν την προσοχή στραμμένη πάνω μου και τη σύγχυση γύρω μου. Φοβόμουν ότι κανείς δεν θα ζωγραφίσει μια καρδιά πάνω μου και ένιωθα ότι θα γελοιοποιηθώ.
Αν όλοι γνώριζαν και εκτιμούσαν πόσο όμορφοι είναι από τα παιδικά τους χρόνια αυτό ο κόσμος θα ήταν ένα καλύτερο και διαφορετικό μέρος.»

Πηγή: inspiralight.wordpress.com

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ