Ο Κρίστοφερ Λη γίνεται 91 ετών και το γιορτάζει τραγουδώντας...χέβυ μέταλ!

Να γιορτάσει τα 91α γενέθλιά της πλούσιας σε εμπειρίες ζωής του ετοιμάζεται ο εμβληματικός βρετανός ηθοποιός Sir Christopher Lee και το πράττει με ασυνήθιστο τρόπο: κυκλοφορώντας ένα heavy metal άλμπουμ βασισμένο στη ζωή του γάλλου μονάρχη Καρλομάγνου!

Να γιορτάσει τα 91α γενέθλιά της πλούσιας σε εμπειρίες ζωής του ετοιμάζεται ο εμβληματικός βρετανός ηθοποιός Sir Christopher Lee και το πράττει με ασυνήθιστο τρόπο: κυκλοφορώντας ένα heavy metal άλμπουμ βασισμένο στη ζωή του γάλλου μονάρχη Καρλομάγνου!



Ηχογραφημένο με τον κιθαρίστα των Judas Priest Richie Faulkner, το άλμπουμ που τιτλοφορείται “Καρλομάγνος: Οι Οιωνοί του Θανάτου” είναι η συνέχεια του άλμπουμ του 2010 με τίτλο “Καρλομάγνος: Με το Σπαθί και το Σταυρό”, με κάποιους να κάνουν λόγο χαριτολογώντας για... Σάρουμεταλ.

"Το πρώτο άλμπουμ ήταν metal φυσικά, αλλά τραγουδούσα πιο συμφωνικά” εξηγεί ο Lee ο οποίος είναι γνωστός στις νεότερες γενιές για το ρόλο του ως Σάρουμαν στην τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και στις παλαιότερες ως ένας απολαυστικός... δράκουλας. "Τώρα, το δεύτερο, οι Οιωνοί του Θανάτου, είναι 100% heavy metal. Έχω ηχογραφήσει τα κομμάτια μου, και είναι heavy metal. Δεν ουρλιάζω ή κάτι τέτοιο, αλλά είναι σίγουρα heavy metal" δηλώνει χαρακτηριστικά, όπως γράφετι το skai.gr.

Όπως άλλωστε έχει επισημάνει παλιότερα ο βετεράνος βρετανός ηθοποιός/ τραγουδιστής, “Το metal είναι τρόπος ζωής. Ήμουν metal για πολλά χρόνια, απλώς δεν το ήξερα!”.



Ο Lee συνεργάστηκε με τον Faulkner πριν ο κιθαρίστας χρειαστεί να αντικαταστήσει τον KK Downing στους Judas Priest, και για να ολοκληρώσει το άλμπουμ ο ηθοποιός χρειάστηκε να συνεργαστεί με τον Hedras Ramos.

“Μερικά από τα κομμάτια αρχικά δεν είχαν καθόλου μουσική με τον Σερ Κρίστοφερ απλώς να τραγουδά μόνος του ξεσπώντας στα ηχεία! Δεν έχω ιδέα τι θα σκέφτονταν οι γείτονες” δηλώνει αστειευόμενος ο Faulkner.

Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, σήμερα, ημέρα που συμπληρώνει 91 χρόνια ζωής ο Lee. Ανήσυχο πνεύμα και αντισυμβατικός έως τα βαθιά του γεράματα, ο καλός ηθοποιός είναι αναμφίβολα παράδειγμα για όλους μας...



O Καρλομάγνος ή Κάρολος ο Μέγας (742 ή 747 – 28 Ιανουαρίου 814) (Γερμανικά: Karl der Große, Λατινικά: Carolus Magnus, Γαλλικά: Charlemagne) ήταν βασιλιάς των Φράγκων από το 771 έως το 814 και βασιλιάς των Λομβαρδών από το 774.

Θυμηθείτε τον Christopher Lee ως Κόμη Δράκουλα:




Ο Lee είναι ένας από τους πιο γνωστούς ηθοποιούς, που έχουν λατρέψει σκηνοθέτες και κοινό σε όλον τον κόσμο τόσο για τους πρωταγωνιστικούς του ρόλους σε καλτ ταινίες τρόμου όσο για τις πρόσφατες κινηματογραφικές του εμφανίσεις στην τριλογία του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών" του Πίτερ Τζάκσον, στον "Πόλεμο των Άστρων 2: Η Επίθεση των Κλώνων" και στον "Πόλεμο των Άστρων 3: Η Εκδίκηση των Σιθ".



Για εκατομμύρια ανθρώπους ο Λι είναι ο απόλυτος... Πρίγκιπας του Σκότους, βετεράνος του τρόμου, ο κακός... αντίπαλος του Τζέιμς Μποντ και μετά το σατανικό πρόσωπο του κακού στα "Πορφυρά Ποτάμια 2".



Με τη σύζυγο του, Γκίτε

Συνολικά έχει παίξει στις ταινίες:

Μύθος του Ακέφαλου Καβαλάρη, Ο (1999), Τζέιμς Μποντ: Ο Ανθρωπος με το Χρυσό Πιστόλι (1974), (1994), Αρχοντας των Δαχτυλιδιών, Ο (Μέρος 1ο) (2001), Δράκουλας: Ο Βρυκόλακας των Καρπαθίων (1958), Καταραμένο Σκιάχτρο, Το (1973), Δράκουλας Βγήκε από τον Τάφο του, Ο (1968), Δράκουλας, ο Αρχων του Σκότους (1966), Πύργος των Κολασμένων, Ο (1976), Σημάδια του Δράκουλα, Τα (1970), Ερωμένη του Διαβόλου, Η (1968), Βρικόλακας του Μεσονυχτίου, Ο (1971), Ρασπόυτιν, ο Δαίμων της Ρωσίας (1966), Αφέντης του Γκόρμενγκαστ, Ο (TV) (2000), Οφθαλμόν Αντί Οφθαλμού (1981), Βρικόλακας των Πυραμίδων, Ο (1959), Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Οι Δύο Πύργοι, Ο (2002), Φίλησε το Αίμα του Δράκουλα (1970), Πορφυρά Ποτάμια 2: Οι Αγγελοι της Αποκάλυψης (2004), Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας, Ο (2005), Πικρή Νίκη (1957), Γκρέμλινς 2: Η Νέα Γενιά (1990), Δράκουλας 1972 (1972), Τριλογία του Κόσμου: Το Αστέρι του Βορρά (2007), Ποτέ Δεν Είσαι Μόνη (), Hugo 3D (2011), Χόμπιτ: Ένα Αναπάντεχο Ταξίδι (3D) (2012)


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ