Είναι της μόδας ή της υγείας; Βρετανοί λανσάρουν μάσκες υγιεινής ως το νέο trend της μόδας

Οι μάσκες υγιεινής, οι οποίες επίσης ονομάζονται μάσκες άνεσης ή μάσκες για ενοχλητικές σκόνες έχουν ταυτίσει την ύπαρξή τους με χειρουργεία, νοσοκομεία, "ευσυνείδητους" αρρώστους που δεν θέλους να μεταδώσουν ιούς ή κι απλούς ανθρώπους που δε θέλουν να εισπνέουν το βρώμικο εξωτερικό αέρα. 

Σε κάθε περίπτωση, ουδέποτε απάσχολησαν τη βιομηχανία της μόδας.  

Αυτό μέχρι σήμερα, που η βρετανική εταιρία Freka αποφάσισε να τις λανσάρει σαν κομμάτι της σειράς της Limited Collection N°1, στοχεύοντας τόσο σε μικροβιοφοβικούς όσο και fashion addicts.


Οι μάσκες κοστίζουν 160 λίρες η μία, κυκλοφορούν σε διάφορα χρώματα και σχέδια και προστατεύουν αυτόν που τις φοράει από τη γύρη, τα μικρόβια και τους "επικίνδυνους ρυπαντές". 
"Είναι ένας συνδυασμός στυλ κι επιστήμης" λέει ο σχεδιαστής τους Frank Borsboom. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αισθητική τους είναι ένα κράμμα της "κλασσικής βρετανικής γραμμής" με μια "πινελιά Ανατολής", ενώ εκπέμπουν ένα διακριτικό άρωμα από το ιαπωνικό ξύλο Hinoki. "

Ξέρουμε πως ο αέρας που αναπνέουμε στη Βρετανία δεν είναι καλός, αλλά γιατί δεν φοράμε μάσκες; Επειδή δεν είναι άνετες και λόγω αισθητικής. Αυτό μέχρι τώρα" εξήγησε από τη μεριά του υπεύθυνος της Freka.   Να σημειωθεί πως στην Ασία είναι πολύ σύνηθες οι πολίτες να κυκλοφορούν φορώντας μάσκες. Στην Ιαπωνία μάλιστα θεωρείται fashion statement! 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ