Αποχαιρετώντας το 2011 - 4 ήττες μέσα σε 65 χρόνια

γράφει ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Χ. ΠΑΠΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ"Θα κάνω μια σύντομη ιστορική αναφορά, που ίσως σας φανεί περίεργη, αλλά θα φανεί το νόημά της. Στα τελευταία 65 χρόνια, εμείς, ως κοινωνία ηττηθήκαμε βαθιά τέσσερις φορές...

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman","serif";} γράφει ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Χ. ΠΑΠΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

"Θα κάνω μια σύντομη ιστορική αναφορά, που ίσως σας φανεί περίεργη, αλλά θα φανεί το νόημά της. Στα τελευταία 65 χρόνια, εμείς, ως κοινωνία ηττηθήκαμε βαθιά τέσσερις φορές. Η πρώτη φορά, με τον εμφύλιο, που άφησε πληγές για δεκαετίες. Η δεύτερη με τη δικτατορία, που ήταν καθοριστική για πολλές σχέσεις και για πολύ μακρύτερο διάστημα από τα επτά χρόνια. Η τρίτη με την τραγωδία που έζησε ο Ελληνισμός στην Κύπρο το 1974. Η τέταρτη με το μεγάλο οικονομικό αδιέξοδο και την απόσταση αναπνοής που ήρθαμε με την πτώχευση και την έξοδο από το ευρώ. Έχοντας πίσω μας, τις τέσσερις αυτές ήττες, πιστεύω, ότι σήμερα, απόλυτη εθνική προτεραιότητα για όλους, ανεξαίρετα δεν μπορεί να είναι παρά μια: να αποφύγουμε μια πέμπτη μεγάλη ιστορική ήττα, που θα πλήξει καίρια τον κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, ακόμα και αυτούς που είναι σε οικονομική απόγνωση και αισθάνονται ότι ίσως δεν έχουν να χάσουν τίποτα. [...]"
Αναδημοσιεύουμε την ομιλία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Τάσου Γιαννίτση στη Βουλή, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Από εκείνες που συνιστούν ορόσημα στην ιστορία του Κοινοβουλίου και το δικαιώνουν.
 
"«Τότε εγώ μόνος των πρυτάνεων ηναντιώθην υμίν μηδέν ποιείν παρά τους νόμους», λέει ο Σωκράτης στην Απολογία του."
Διαβάστε την εξαιρετική επιστολή-απάντηση του Λ. Παπαδήμου στους Πρυτάνεις ΕΚΠΑ/ΕΜΠ - καθώς και το σχόλιο του Παν. Δρακόπουλου.
 
"Την 20η Μαρτίου 2012, ήτοι σε τρεις μήνες, λήγει ένα ομόλογο 14.5 δισεκατ. ευρώ, το οποίο θα πρέπει απαραιτήτως να πληρωθεί αν οι υπεύθυνοι της χώρας θέλουν να αποφευχθεί η άτακτη χρεοκοπία της και, βεβαίως, η αναπόφευκτη έξοδός της από την ευρωζώνη -πιθανότατα δε και από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Και για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος της πληρωμής των 14,5 δισεκατ. ευρώ, η υπό τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο κυβέρνησις θα πρέπει να φέρει τα επάνω κάτω από πλευράς λήψεως μέτρων.
Είναι πλέον κατεπείγουσα ανάγκη να σταματήσουν οι λήψεις οριζόντιων φοροεισπρακτικών μέτρων και να ξεκινήσει μία πολύ γενναία προσπάθεια συρρικνώσεως του δημοσίου τομέα και όλων των πηγών του παραγωγής διαφθοράς και εγκληματικής στασιμότητος σε επενδύσεις. "




Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ