Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Διπλή προκαταρκτική έρευνα από τον Άρειο Πάγο για την υπόθεση Πανούση

Τη διενέργεια δύο ανεξάρτητων προκαταρκτικών εξετάσεων, παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, αναφορικά με τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση και σχετική συνέντευξή του και για τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Συγκεκριμένα η πρώτη έρευνα αφορά την αναφορά του Γ. Πανούση , τα έγγραφα που προσκόμισε και τη συνέντευξη του στο «Πρώτο Θέμα». Αντικείμενο της εν λόγω έρευνας είναι η διακρίβωση τυχόν ποινικών αδικημάτων όπως βία κατά πολιτικού σώματος ή της κυβέρνησης ( κακούργημα) παράνομη βία, συμμετοχή στο αδίκημα της κατάληψης της Πρυτανίας και όσων άλλων πράξεων ενδεχομένως προκύψουν από την έρευνα.

Στο πλαίσιο επίμαχης έρευνας αντεισαγγελέας θα ζητήσει στοιχεία για το αν έχουν σχηματιστεί δικογραφίες μετά τη βόμβα στο γραφείο του πρώην υπουργού Γιάννη Πανούση και την κατάληψη στο Πανεπιστήμιο και αν έχουν μπει στο αρχείο θα ζητήσει την ανάσυρση τους και στη συνέχεια θα τη συσχετιστεί με την παρούσα δικογραφία.

Σε ότι αφορά την μηνυτήρια αναφορά του υπουργού Δικαιοσυνης Νίκου Παρασκευόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Τόσκα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί να ερευνηθεί η γνησιότητα των εγγράφων που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο , δημοσιεύθηκαν στον Τύπο , και αναπαρήχθησαν από ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς και αν είναι γνήσια να διακριβωθεί αν έχουν τελεστεί τα εξής αδικήματα:
α) Της υπεξαγωγής εγγράφων από υπάλληλο
β) Της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου
γ) Της παράβασης καθήκοντος της εχεμύθειας

Υπενθυμίζεται ότι τη μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν οι δύο υπουργοί μετά τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη για απειλές κατά της ζωής του από πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που φέρονται να συνδέονται με έγκλειστους τρομοκράτες και ποινικούς.

Οι δύο υπουργοί με την αναφορά τους ζήτησαν να διερευνηθεί πώς διέρρευσαν στοιχεία τα οποία φέρονται ως απόρρητα και αφορούν τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Γιάννη Πανούση.

Στην αναφορά τους οι υπουργοί στρέφονται κατά παντός υπευθύνου και ο υπουργός Δικαιοσύνης βγαίνοντας από το γραφείο των εισαγγελέων δήλωσε ότι πρόκειται για «ένα φαινόμενο που εκδηλώνεται τις τελευταίες ημέρες ότι δημοσιεύονται κείμενα διαλόγων που ούτε εμείς γνωρίζουμε τι είναι αληθινό και τι όχι και αυτό δημιουργεί ανασφάλεια στην έννομη τάξη και ζητήσαμε να ερευνηθεί.»

Τον υπεύθυνο θα τον βρει η Δικαιοσύνη τόσο κατά αυτών που παρήξαν τα έγγραφα όσο και αυτών που έκαναν την αναπαραγωγή είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Οι υπουργοί ζητούν να ερευνηθεί σειρά αδικημάτων που σχετίζονται με ενδεχόμενη διαρροή απόρρητων εγγράφων και παραβίαση μυστικών της πολιτείας καθώς και αν έχει τελεστεί ποινικό αδίκημα προς κάθε κατεύθυνση δηλαδή, να ερευνηθούν οι ευθύνες και εκείνων που προωθούν απόρρητα έγγραφα και εκείνων που τα δημοσιεύουν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ