Άρχισαν οι επιχειρήσεις των Γάλλων εναντίον του ISIS - Απονηώνονται ένα ένα τα 26 μαχητικά από το «Σαρλ ντε Γκωλ» - Δείτε φωτό

Από το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ», που βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο, απογειώθηκαν σήμερα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη από περιοχές που ελέγχονται από την οργάνωση Ισλαμικό κράτος στο Ιράκ και στη Συρία, δήλωσαν στρατιωτικές πηγές.

Προς το παρόν δεν έχει δοθεί καμία πληροφορία για τον σκοπό των πτήσεων αυτών εάν δηλαδή πρόκειται για επιτήρηση και/ή βομβαρδισμούς, δέκα ημέρες μετά τις επιθέσεις του Παρισιού που προκάλεσαν τον θάνατο 130 ανθρώπων, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό κράτος.

Σύμφωνα πάντως με το άρθρο της Καθημερινής, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έπειτα από συζητήσεις που είχε με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον στο Παρίσι, ανακοίνωσε πως η Γαλλία θα εντείνει τις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους σε Συρία και Ιράκ. Επιβεβαίωσε παράλληλα ότι το αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ» θα συμμετάσχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

«Θα εντείνουμε τα χτυπήματά μας επιλέγοντας στόχους που θα πλήξουν όσο το δυνατόν περισσότερο αυτό τον στρατό τρομοκρατών», δήλωσε ο Ολάντ. Ο Ντέιβιντ Κάμερον από την πλευρά του χαιρέτισε την απόφαση της Γαλλίας να χτυπήσει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία ενώ οι δύο χώρες αποφάσισαν να ενισχύσουν τη μεταξύ τους συνεργασία στη «μάχη» κατά της τρομοκρατίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ