Η Ιερά Σύνοδος ξεσπάθωσε: Αμαρτία ο πολιτικός γάμος, η μονογονεϊκή οικογένεια & ο γάμος των ομοφυλοφίλων

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος υπενθυμίζει ότι εμμένει στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Συνεδρίας της 17ης Οκτωβρίου 2013 όπου ασχολήθηκε αναλυτικά με τον θεσμό της οικογενείας.

«Φαινόμενα-εκτροπές εξαιρετικά επίκαιρα και για την ελληνική πραγματικότητα είναι ο πολιτικός γάμος, η μονογονεϊκή οικογένεια, η ελεύθερη συμβίωση και ο λεγόμενος γάμος των ομοφυλοφίλων» είχαν τονιστεί στην προηγούμενη απόφαση της ΔΙΣ, ενώ υπογραμμιζόταν ότι «από τον σεβασμό στην αξία του ανθρώπου απορρέει η απόρριψη οποιουδήποτε θεσμού-υποκατάστατου, όπως το σύμφωνο συμβίωσης, με τον οποίο επιχειρείται ο υποβιβασμός της οικογενειακής ζωής στο επίπεδο των αστικών συναλλαγών, για την ανατροπή των οποίων αρκεί μία απλή αλλαγή γνώμης των συμβαλλομένων».

Επίσης κατά τη διάρκεια της διήμερης συνεδρίας της για τον Δεκέμβριο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε μεταξύ άλλων από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το ταξίδι του στη Γερμανία, το οποίο πραγματοποίησε ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ να συμβάλει στο υπό σύσταση Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας. 

Επιπλέον, αποφάσισε την πρώτη ημέρα των εργασιών της τον Ιανουάριο 2016 να πραγματοποιηθεί απογευματινή συνεδρία της με αντικείμενο συζήτησης το θέμα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών στη Μέση Εκπαίδευση.

Με στόχο μάλιστα την ανάδειξη του προβλήματος της ενδοσχολικής βίας και την προώθηση εκδηλώσεων και δράσεων για την αντιμετώπισή του, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αύριο στη 1.00 μ.μ. θα υπογράψει με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Ινστιτούτου Διαιτησίας και Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ