Εντολή Πούτιν: Σε περίπτωση οποιασδήποτε απειλής να δίνεται άμεση και σκληρή απάντηση

Ένα νέο μήνυμα στην Άγκυρα, που αναζωπυρώνει την ένταση μεταξύ των δυο χωρών, φαίνεται πως θέλησε να στείλει ο ρώσος πρόεδρος.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πως οι ενέργειες των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία τυγχάνουν ιδιαίτερα υψηλής εκτίμησης. Προειδοποίησε για τυχόν προσπάθειες προβοκάτσιας εναντίον των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία, και παράλληλα έδωσε εντολή σε περίπτωση οποιασδήποτε απειλής να απαντούν άμεσα και σκληρά.

Επίσης, πρόσθεσε οτι οι ενέργειες της Ρωσίας στη Συρία δεν υπαγορεύονται από αφηρημένα γεωπολιτικά συμφέροντα, ούτε γίνονται για να δοκιμασθεί νέος οπλισμός. Αυτό που είναι κυρίαρχο, είναι να αποτραπεί οποιαδήποτε απειλή για την Ρωσική Ομοσπονδία μας, κατέλησε ο ρώσος πρόεδρος.

Την ίδια ώρα, αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Αρχικά απηύθυνε έκκληση στην Ρωσία για ηρεμία. Εσπευσε όμως να υπογραμμίσε: «Ωστόσο η υπομονή της Άγκυρας δεν είναι ανεξάντλητη». Σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε απευθείας στο NTV, ο Τσαβούσογλου πρόσθεσε εξάλλου ότι η πρόσφατη επιπρόσθετη ανάπτυξη στρατιωτών στο Ιράκ έγινε κατόπιν μιας αύξησης της απειλής για την ασφάλεια.

Η Τουρκία έχει αναπτύξει στρατεύματα μέσα στο ιρακινό έδαφος προκαλώντας την αντίδραση της Βαγδάτης. Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέκλεισε μάλιστα χθες το ενδεχόμενο απόσυρσης των τουρκικών στρατευμάτων από το Ιράκ. Σε συνέντευξή του, όπως αναφέρει το newsit.gr ο Ερντογάν είπε ότι τα στρατεύματα βρίσκονται εκεί για να εκπαιδεύουν πεσμεργκά και όχι για να εμπλακούν σε μάχες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ