Αυτή η 20χρονη ήταν η νικήτρια στα πρώτα καλλιστεία στο Ιράκ μετά από 43 χρόνια - Oι απειλές των τζιχαντιστών στις όμορφες

Στα πρώτα καλλιστεία που διοργανώθηκαν στο Ιράκ μετά από 43 ολόκληρα χρόνια, η 20χρονη Σαϊμα αναδείχθηκε νικήτρια.

Η Σαϊμα Κασίμ κατάφερε να επικρατησει επί των συνυποψηφίων της, αλλά και επί των απειλών για τη ζωή της που εξαπέλυσαν φανατικοί κατά των κοριτσιών τα οποία δήλωσαν συμμετοχή στον διαγωνισμό.

Οι κοπέλες που είχαν δηλώσει αρχικά συμμετοχή ήταν αρχικά περισσότερες από 200, αλλά μετά από τις απειλές που εξαπέλυσαν οι φανατικοί μουσουλμάνοι στην ιστοσελίδα και στο προφίλ του διαγωνισμού, έμειναν μόνο δέκα.

«Το Ιράκ το χρειάζεται αυτό. Η κατάσταση είναι ρευστή εδώ αλλά θέλουμε να γιορτάσουμε με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν κι άλλες χώρες, όπως ο Λίβανος. Θέλουμε να έχουμε την αίσθηση της ομαλότητας", δήλωσε ο διευθυντής του θεσμού.    

Η 20χρονη νικήτρια σπουδάζει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Κιρκούκ και, όπως αναφέρει η Lifo, έλαβε το στέμμα της υπό τα χειροκροτήματα του κοινού που φώναζε το όνομά της.

Για τον διευθυντή των καλλιστείων, αλλά και για πολλούς άλλους στο Ιράκ, η νίκη της ήταν κάτι περισσότερο από μια νίκη σε διαγωνισμό ομορφιάς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ