Good news: Τα παιχνίδια από όλον τον κόσμο βρήκαν μια νέα στέγη στο Παλαιό Φάληρο - Ένα νέο μουσείο γεννιέται!

Ένα νέο μουσείο αφιερωμένο στα παιδιά και τα παιχνίδια τους έρχεται μέσα στο 2016 στην Αττική.

Ο Πύργος Κουλουρά στο Παλαιό Φάληρο θα μετατραπεί σύντομα σε ένα Μουσείο Παιχνιδιών, συγκεντρώνοντας τις πιο ενδιαφέρουσες συλλογές παιχνιδιών από όλη την Ελλάδα.

Η Βέρα Κουλουρά κληροδότησε τον Πύργο Κουλούρα στο Μουσείο Μπενάκη. Πυρήνας του νέου μουσείου θα αποτελέσει η Συλλογή της Μαρίας Αργυριάδη. Η τελευταία μίλησε πρόσφατα στο lifo.gr και εξήγησε πως ξεκίνησε να ενδιαφέρεται για τα παιχνίδια από τα παιδικά της βιώματα δίπλα στην οικογενειακή επιχείρηση του πατέρα της, που διατηρούσε παλαιοπωλείο στο Μοναστηράκι.

Στην πραγματικά τεράστια συλλογή της, που ανήκει πια στο Μουσείο Μπενάκη, περιλαμβάνονται παιχνίδια από διάφορες εποχές και χώρες του κόσμου. Αποτελείται από ελληνικά και ευρωπαϊκά, ιαπωνικά και κινέζικα παιχνίδια και απ’ ό,τι έχει σχέση με το παιδί από τη στιγμή που γεννιέται – κούνιες, πάνες, κουδουνίστρες, τα πάντα.

Επιπλέον, περιλαμβάνει βιβλία σχολικά και παιδικής λογοτεχνίας. Παράλληλα, έχει εμπλουτιστεί και από άλλες δωρεές που έγιναν στη συνέχεια. 

Το νέο μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του μέσα στο 2016. Το στήσιμο του έχει αναλάβει ο Σταμάτης Ζάννος, ένας σπουδαίος μουσειολόγος και σκηνογράφος. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ