Τσίπρας - Μοσκοβισί μαζί στο Νταβός: Οι πρώτες φωτό, τα χαμόγελα και όλα όσα συζήτησαν

Στη συνάντηση τους, ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων συμφώνησαν στην ανάγκη έγκαιρης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο ανδρών, συζητήθηκε η ασφαλιστική μεταρρύθμιση, καθώς και η πορεία της ελληνικής οικονομίας με βάση τα θετικά στοιχεία ανάκαμψης που παρουσίασε ο πρωθυπουργός. Η συνάντηση με τον Πιέρ Μοσκοβισί υποθέσεων ήταν η τελευταία για τον Αλέξη Τσίπρα την πρώτη μέρα στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Επιδίωξη του πρωθυπουργού είναι να μιλήσει για το χρέος, την αξιολόγηση αλλά και το ασφαλιστικό με τους Ευρωπαίους εταίρους. Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Το τετ-α-τετ των δύο ανδρών ήταν πρόβα τζενεράλε για το τι θα πει ο κ. Τσίπρας στο πάνελ συζήτησης που θα βρεθεί με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε στον κ. Γκάμπριελ πως δεν γίνεται περαιτέρω περικοπή των συντάξεων, καθώς πολλά νοικοκυριά ζουν με μία σύνταξη. Από την πλευρά του ο κ. Γκάμπριελ τόνισε πως το κλίμα Ελλάδας-Γερμανίας είναι καλύτερο, ενώ επεσήμανε πως ήταν γενναία η μεταρρύθμιση με την ενοποίηση των Ταμείων.

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε και με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, με τον οποίο συμφώνησαν πως οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατόν, ενώ θα πρέπει να υπάρξει και συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους.

Την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει σε πάνελ με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με τη συζήτηση να περιστρέφεται γύρω από το ελληνικό πρόγραμμα. Στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου και έπειτα με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, οπότε και αναμένεται να ξεκαθαρίσει η συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα αλλά και η στάση του στο ζήτημα του χρέους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ