Ο Ολάντ, η Σεγκολέν και ο Φαμπιούς μπήκαν στο μετρό στην Ινδία μαζί με τον Πρωθυπουργό - Φωτό & βίντεο

Το μετρό στο Νέο Δελχί επέλεξαν να πάρουν χθες ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντα Μόντι.

Σε επίσημη επίσκεψη στην Ινδία βρίσκεται αυτό το διάστημα ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος κατέβηκε τις κυλιόμενες για να πάρει το μετρό στην πιο μολυσμένη πόλη του κόσμου. Κατευθυνόταν προς τα κεντρικά της Διεθνούς Ενωσης Ηλιακής Ενέργειας, τα οποία εγκαινιάστηκαν σε ένα προάστιο της ινδικής πρωτεύουσας.

Ο Ολάντ συνοδευόταν από τον Ινδό πρωθυπουργό, από τον υπουργό του Εξωτερικών Λορέν Φαμπιούς, την υπουργό Ενέργειας και Οικολογίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ και φωτογράφους. Ολοι κατέβηκαν στο μετρό για να αποδείξουν ότι η Ινδία θα κρατήσει τις υποσχέσεις της για μείωση των εκπομπών ρύπων.

Η επίσκεψη δεν είναι στόχο βέβαια αποκλειστικά την οικολογία. Η Γαλλία πούλησε στην Ινδία αεροπλάνα Rafale και το συμβόλαιο πώλησης περιλαμβάνει πολλά δις ευρώ.

Ο Ολάντ είχε την ευκαιρία, κατά τη διάρκεια ομιλίας του από το Νέο Δελχί, να επαναλάβει όπως αναφέρει το closermag.fr την πρόθεσή του να συνεργαστεί εναντίον της τρομοκρατίας και ειδικότερα να κόψει τις οδούς εμπορίου που χρηματοδοτούν την τρομοκρατική οργάνωση του ισλαμικού κράτους.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ