Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Το βραδινό τσιμπολόγημα μπορεί να μας… χαζέψει - Η λιγούρα πειράζει τον εγκέφαλο

Αν και γνωρίζουμε πως οι βραδινές επιδρομές στο ψυγείο και το τσιμπολόγημα δεν κάνει καλό στην υγεία, αφού βλάπτουν την πέψη και τη σωματική μάζα, επιμένουμε...

Νέα έρευνα φέρνει στο φως στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι αυτή η τακτική είναι το ίδιο καταστροφική για το μυαλό, όσο και για το σώμα. Και το χειρότερο; Το ίδιο ισχύει ακόμη κι αν το τσιμπολόγημα αφορά κάτι υγιεινό, όπως καρότα ή χούμους.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια τέσταραν σε ποντίκια τη θεωρία που λέει ότι όταν τρώμε τις ώρες που έπρεπε να κοιμόμαστε, δημιουργείται ανεπάρκεια στην ιπποκάμπια περιοχή του εγκεφάλου, που ελέγχει τη μνήμη και τη μάθηση και τα ευρήματα είναι πολύ ενδιαφέροντα.

Συγκεκριμένα, ταΐζοντας κάποια ποντίκια νωρίς και κάποια ακριβώς πριν τον ύπνο και κάνοντας σε όλα ένα ηλεκτρικό σοκ, βρήκαν ότι αυτά που έτρωγαν νωρίς ήταν φοβισμένα, που σημαίνει ότι θυμούνταν το σοκ. Από την άλλη, αυτά που έτρωγαν αργά δεν έδειχναν σημάδια τρόμου όταν απειλούνταν με σοκ την επόμενη ημέρα.

Αυτό αποτελεί ένα ακόμη λιθαράκι πάνω στη θεωρία ότι τρώγοντας τακτικά γεύματα τις λάθος ώρες, επηρεάζουμε αρνητικά τη μάθηση και τη μνήμη. Συν τοις άλλοις, η κατανάλωση φαγητού αργά το βράδυ φαίνεται πως επηρεάζει και τον ύπνο και ξέρουμε όλοι πως ο κακός ύπνος μπορεί να οδηγήσει σε ασυναίσθητο τσιμπολόγημα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ