Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους οι αγρότες - Κρίσιμη σύσκεψη αυτή την ώρα στα Τέμπη

Σύσκεψη εκπροσώπων των μπλόκων των αγροτών πραγματοποιείται στις 2 μετά το μεσημέρι στα Τέμπη προκειμένου να γίνει αποτίμηση του μέχρι τώρα αγώνα και συντονισμός για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως προσανατολίζονται σε κλιμάκωση των δράσεών τους, με πολύωρους αποκλεισμούς, ενώ παράλληλα οργανώνουν την επιχειρηματολογία τους και τις προτάσεις τους για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας τα Τέμπη σήμερα θα παραμείνουν κλειστά από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι την διασταύρωση Στομίου και η κυκλοφορία θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές που έχει ήδη υποδείξει κατ επανάληψη.

Χθες έγινε γνωστό πως μέλη της «πρωτοβουλίας αγροτών» είναι θετικά στο ενδεχόμενο συνάντησης με τον πρωθυπουργό, κάτι που ζητά η κυβέρνηση αλλά αρνείται η πλειοψηφία των αγροτών μέχρι στιγμής, εκτός εάν αποσυρθεί εντελώς το σχέδιο Κατρούγκαλου.

Απάντηση σχετικά με την απόφαση τους έδωσε ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας, Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου μιλώντας στο Mega.

«Δεν κάνουμε μυστικές συμφωνίες» τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου προσθέτοντας πως  «ό,τι κάναμε ήταν καθαρό, διάφανο και υπό το φως της ημέρας». 

«Ζητήσαμε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό από τις 18 Ιανουαρίου και την επικαιροποιήσαμε πριν 10 ημέρες» επεσήμανε.

Σχολίασε επίσης ότι «δεν είμαστε από εκείνους που φτιάχνουν επιτροπές για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και στα μπλόκα φωνάζουν "καμία συνάντηση".»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ