Ιδού τα καλύτερα μαγαζιά για brunch στην Αθήνα: Απολαυστική μόδα που απογειώνει τις Κυριακές μας

Brunch: H νέα απολαυστική μόδα που δίνει ξεχωριστή γεύση στις Κυριακές μας έχει... ριζώσει για τα καλά εδώ και λίγα χρόνια στην Αθήνα!

Μια συνήθεια που έρχεται από άλλες χώρες, αλλά, πώς να το κάνουμε, την ενσωματώσαμε και εμείς στην ελληνική πραγματικότητα με πολύ νόστιμα (είναι η αλήθεια) αποτελέσματα. Το περίφημο «δεκατιανό» ή αλλιώς brunch το συναντάμε σε όλο και περισσότερα cafés, wine bars, all day spots και εστιατόρια που το έχουν συμπεριλάβει στο εβδομαδιαίο τους πρόγραμμα. Αλλά και οι νέοι (κυρίως αλλά όχι μόνο) θυσιάζουν τον κυριακάτικο ύπνο για μια καλοφτιαγμένη ομελέτα, pancakes και τα λοιπά... καλούδια που συναντώνται σχεδόν σε κάθε γωνιά της πόλης.

Το Athens magazine προτείνει τα καλύτερα μαγαζιά της Αθήνας για να ξεκινήσετε την Κυριακή σας.

CLUMSIES

Έχοντας πια καθιερωθεί όχι μόνο στην αθηναϊκή σκηνή αλλά και γενικότερα στο προσκήνιο (διακρίθηκε ως ένα από τα 50 καλύτερα του κόσμου για το 2015 από τον θεσμό των World’s 50 Best Bars) το Clumsies δεν σταματά στιγμή να μας εκπλήσσει ευχάριστα! Έτσι λοιπόν, αρχής γενομένης από τις 27 Σεπτεμβρίου και κάθε Κυριακή, το “The Clumsies” και η κουζίνα του θα υποδέχεται έναν διαφορετικό guest chef που θα παρουσιάζει ένα δικής του εμπνεύσεως brunch menu, από τις 12.00 έως και τις 18.00, την ίδια στιγμή που το bar θα σας προσφέρει different flavored Virgin Bloody Mary’s, non alcohol beverages, Smoothies και πολλά άλλα.

HOPS beer n burgers

Το πρωινό και brunch του HOPS είναι εδώ! Κάθε μέρα από τις 8:30 το πρωί σερβίρουν μια ποικιλία νοστιμιών, από αυγά καγιανά με μανιτάρια μέχρι κλασικά Croque Madame και από υγιεινές ομελέτες από ασπράδια μέχρι αφρατες τηγανίτες με μέλι και κανέλα. Τις Κυριακές ειδικά σας περιμένουν για τεμπέλικα brunch με ή χωρίς μπύρα και cocktail.

ΑΝΘΟΣ ΓΕΥΣΕΩΝ

Το βραβευμένο Brunch του Ανθού είναι πάλι εδώ! Κάθε σαββατοκύριακο από τις 10:30 το πρωί για καφέ, χυμούς, κρασί και λαχταριστές νοστιμιές. Σερβίρουν πάντα φρεσκομαγειρεμένο φαγητό από στραπατσάδα μέχρι αφράτες τηγανίτες και από βουβαλίσια μπιφτεκάκια μέχρι αβγά με λουκάνικα. 

ARTISANAL 

Ένας από τους ομορφότερους κήπους των ΒΠ σας υποδέχεται καθημερινά από τις 11.00 αλλά  -κυρίως- τις Κυριακές μπορείτε κάλλιστα να δοκιμάσετε κάποια πιάτα του ανανεωμένου μεσημεριανού μενού, μαζί με τον καφέ σας. Δεν είναι ακριβώς brunch αλλά μια εξίσου νόστιμη εμπειρία!

MONSIEUR BARBU

Για να σας πω την αλήθεια αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μου: Το Monsieur Barbu, στο Κουκάκι, σας προσφέρει το φημισμένο ζουμερό Burger του, με χειροποίητες τραγανές τηγανιτές πατάτες, το λαχταριστό Chocolate Banoffee Pie, τορτίγια με Chicken Tantoori και Τάρτα με κρέμα αμυγδάλου με κεράσια και βερύκοκα! Και φυσικά το BLT Egg.

ΝICE N EASY

Τo all day βιολογικό και healthy bistro nice n easy στoν πεζόδρομο της Ομήρου και Σκουφά στο Κολωνάκι, ταξιδεύει τους επισκέπτες του στο χρόνο, δημιουργώντας μια φιλόξενη ατμόσφαιρα, σε έναν χώρο ντυμένο με ασπρόμαυρες φωτογραφίες ηθοποιών του Χόλυγουντ και τζαζ ήχους. Και φυσικά διαθέτει ένα από τα καλύτερα brunch στην πόλη.

ΚΥΡΙΟΣ ΧΟΥ

Με ανανεωμένο μενού ξεκινούν τα brunch του Κυρίου Χου, κάθε Κυριακή 11.00 - 15.00. Ξυπνήστε μόνο νωρίς για να προλάβετε την καταπληκτική σκοπελίτικη τυρόπιτα!

ΝΕW YORK SANDWICHES

Μια απίστευτη ποικιλία από pancakes, bagels, αυγά (scrambled, Benedict, tortilla Εspagnola) και burgers είναι δεδομένο πως θα σας κερδίσει αμέσως. Κάθε Σαββατούριακο από τις 12.00-18.00, καλού κακού κάντε μια κράτηση!

ΜΑΜΑ ROUX 

Το... πάντα δραστήριο international restaurant σάς δίνει μια γεύση από φρέσκους χυμούς, muffins, bagels, pancakes με maple syrup, ομελέτες και αυγά Βenedict.

ΜΑΜΑ ROUX SOUTH

Εδώ, στο μικρό αδερφάκι του γνωστού σποτ της Αιόλου, δεν θα μπορούσε να λείπει το “talk of the town” κυριακάτικο brunch με πιάτα όπως, Low & Slow Sliders, Αυγά Devilled, Korean BBQ Po’ boy, κα συνεχίζοντας τη παράδοση που ξεκίνησε το Mama Roux από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του.

The Underdog

Ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια στο Θησείο, το The Underdog μας παρουσιάζει εδώ και λίγες εβδομάδες το πεντανόστιμο είναι η αλήθεια brunch του! Έτσι πλεόν εκτός από τις εκλεκτές ποικιλίες καφέ και τα φίνα cocktails του Αλέξανδρου Γκικόπουλου έχεις ένα επιπλέον απολαυστικό λόγο για να βρεθείς εκεί. Ο σεφ του The Underdog, Τόλης Αποστολίδης, δημιούργησε ένα κατάλογο με κλασικές παρασκευές από αυγά, από τις οποίες ξεχωρίζουν

NEW TASTE 

Το NEW TASTE, το εστιατόριο του μοναδικής αισθητικής ξενοδοχείου NEW HOTEL στην Πλάκα, παρουσιάζει το νέο μενού του πιο αγαπημένου brunch της πόλης. Το εστιατόριο που εισήγαγε και καθιέρωσε στην Αθήνα το Κυριακάτικο brunch επανέρχεται με ανανεωμένες προτάσεις για ακόμα ένα χειμώνα. Εξελίσσοντας την ιδιαίτερη φιλοσοφία του και διατηρώντας αναλλοίωτη την ποιότητα των πρώτων υλών, το NEW TASTE εμπλουτίζει το μενού του, με πιάτα που συμπυκνώνουν διαφορετικές μεσογειακές γαστρονομικές επιρροές

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ