Αποκλ. Νικολέτα Κοτσαηλίδου: Η όμορφη θεατρική παρτενέρ του Σπύρου Παπαδόπουλου μιλάει για το επιτυχημένο "Μου λες αλήθεια"

Ο γοητευτική ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη κωμωδία σχέσεων «Μου λες αλήθεια», ένα έργο του Florian Zeller, σε δική της μετάφραση και σκηνοθεσία Σπύρου Παπαδόπουλου στο Θέατρο Κάππα.

Με αφορμή την ενδιαφέρουσα παράσταση που έχει αγαπηθεί από το κοινό, η Νικολέτα Κοτσαηλίδου μιλάει στο eirinika για την είσοδο της στο χώρο της υποκριτικής, τους σημαντικότερους σταθμούς της καριέρας της, την παράσταση του θεάτρου Κάππα αλλά και την κρίση στην υποκριτική την περίοδο που διανύουμε.

Ποια είναι η προσωπική σου ιστορία για την είσοδο στο θέατρο & τον χώρο του θεάµατος; 

Το ήθελα από πολύ µικρή, οι γονείς µου ήταν αντίθετοι και σε µία από τις κουβέντες που έγιναν τότε, ο πατέρας µου µου είπε να σπουδάσω κάτι άλλο και αν µετά το πτυχίο το θέλω ακόµα, να το τολµήσω. Οπότε σπούδασα πρώτα πληροφορική, και φυσικά µόλις τελείωσα, έδωσα εξετάσεις στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, πέρασα και έτσι ήρθα στην Αθήνα. 

Ποιοι είναι οι σηµαντικότεροι σταθµοί στην πορεία σου; Τα βήµατα, οι ύφαλοι & οι άνθρωποι που σου άνοιξαν πόρτες; 

Από όλες τις δουλειές µου έχω κάτι να θυµάµαι. Και όλοι όσοι σου προσφέρουν δουλειά, σε βοηθούν λίγο πολύ να εξελιχθείς. Η συνεργασία όµως που δε θα ξεχάσω ποτέ είναι µε το Εθνικό Θέατρο και τους "Imitating the Dog" , µια πολύ γνωστή αγγλική οµάδα καλλιτεχνών µε τους οποίους δηµιουργήσαµε µια παράσταση στα αγγλικά που παίχτηκε στην Ελλάδα και µετά περιοδεύσαµε στην Αγγλία. Μοναδική πραγµατικά εµπειρία.

2016... Εκατοντάδες θέατρα πλέον στην Αθήνα, λίγες ταινίες & λιγότερη τηλεόραση για έναν ηθοποιό. Πως το αντιµετωπίζεις; 

Ηθοποιός σηµαίνει θέατρο. Όσο είµαι στο θέατρο, είµαι πλήρης. Αν είναι κάτι αξιόλογο τηλεοπτικό, καλώς να ρθει. Αλλιώς, και πάλι φίλοι...

Γιατί επέλεξες να είσαι στο "Μου λες αλήθεια"; Τι το ξεχωριστό έχει και σηµειώνει αυτή την επιτυχία; 

Δέχτηκα την πρόταση µε µεγάλη χαρά γιατί είναι ένα υπέροχο έργο, µια πανέξυπνη κωµωδία και µε εξαιρετικούς συνεργάτες. Δε λες όχι σε µια τέτοια συγκυρία! Αυτά όλα είναι που την κάνουν να ξεχωρίζει και σαν παράσταση.

Μοιράσου µαζί µας την πιο όµορφη και την πιο αµήχανη στιγµή σου µέχρι σήµερα στο θέατρο...

Η πιο όµορφη στιγµή µου ήταν όταν έπαιξα για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Κήπου, µε όλους τους αγαπηµένους µου ανθρώπους απο κάτω. Αυτήν την υπόκλιση δε θα την ξεχάσω ποτέ. Αυτή ήταν ίσως µε ένα τρόπο και η πιο αµήχανη µου γιατί είχα αγωνία αν θα τους αρέσω! 

Τα όνειρα σου για την επόµενη πενταετία; 

Δε µου αρέσει να κάνω όνειρα ή σχέδια, προτιµώ να ζω στο σήµερα. Η ζωή έχει µεγαλύτερη φαντασία από µενα οπότε αφήνω να µε πάει εκεί που µε πάει. Εγώ από τη µεριά µου, θέλω να δίνω τον καλυτερό μου εαυτό σε ό,τι έρχεται μπροστά μου.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Κούρτης

"Μου λες αλήθεια" στο Θέατρο Κάππα

Παίζουν : Σπύρος Παπαδόπουλος, Τάκης Παπαματθαίου, Βάνα Ραμπότα, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Στέλιος Πέτσος

Σκηνοθεσία : Σπύρος Παπαδόπουλος
Μετάφραση : Νικολέτα Κοτσαηλίδου
Σκηνικά : Γιώργος Γαβαλάς
Κοστούμια : Μάκης Τσέλιος
Φωτισμοί : Ελευθερία Ντεκώ
Μουσική : Παναγιώτης Τσεβάς

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ