Η αληθινή ιστορία της Ντόνιας - Η πρόσφυγας από τη Συρία που ξαναβρήκε τα παιδιά της, μετά από 20 ημέρες

Η Ντόνια είχε χάσει τα πέντε της παιδιά στο δρόμο από τη Μικρασία στη Λέσβο.

 Όπως είπε στις λιμενικές αρχές και τις ανθρωπιστικές οργανώσεις η γυναίκα αυτή που περισυνελέχθηκε από βουλγαρικό σκάφος της Frontex και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης το πρωί της 18ης Φεβρουαρίου, ενώ βρισκόταν μέσα στα τουρκικά χορικά ύδατα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής της πήρε πέντε από τα έξη της παιδιά.

 

«Το σκάφος της Τουρκικής ακτοφυλακής πήρε τα παιδιά και άλλους επιβαίνοντες στη βάρκα. Κάποιοι από τη βάρκα αντιστάθηκαν. Δε θέλαμε να γυρίσουμε στην Τουρκία. Τότε οι Τούρκοι λιμενικοί προσπάθησαν να καταστρέψουν τη βάρκα για να υποχρεώσουν τους επιβαίνοντες να ανεβούν στην ακταιωρό. Ο οδηγός της βάρκας άνοιξε τη μηχανή και απομακρυνθήκαμε. Η ακταιωρός δε μας κυνήγησε και καταφέραμε να ξεφύγουμε. Σε λίγη ώρα μας έσωσε το ελληνικό σκάφος και μας μετέφερε στη Μυτιλήνη» είπε το έκτο παιδί της Ντόνιας, ενήλικας αυτός που είχε σωθεί.

 

Χθες η Ντόνια που όλο αυτό το διάστημα περιθάλπονταν με το μεγάλο της γιο από μια μη Κυβερνητική Οργάνωση, ξανακατέβηκε στο λιμάνι. Ένα ένα πρόσωπο από τα εκατοντάδες που βγήκαν στην ακτή το κοίταξε θαρρείς στα μάτια. Ψάχνοντας το βλέμμα των παιδιών της.

 

Δείτε εδώ όλη τη συνέχεια - infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ