Αποκάλυψη βόμβα: Μετά τους τρομοκράτες του Παρισιού είχε περάσει από την Ελλάδα & ο μακελάρης των Βρυξελλών

Νέες αποκαλύψεις για τη δράση των τρομοκρατών που αιματοκύλησαν στο Παρίσι και το Βέλγιο με διαφορά τεσσάρων μηνών έρχονται στο φως με δυο κοινούς παρανομαστές: την Ιταλία και την Ελλάδα. 

Είναι οι δυο χώρες απ’ όπου πέρασαν τρεις από τους δράστες των επιθέσεων. Ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο φερόμενος ως εγκέφαλος της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, που συμμετείχε στο Παρίσι και η σύλληψή του στις 18 Μαρτίου "ανάγκασε" τους συνεργούς του να επισπεύσουν το σχέδιο για χτύπημα στις Βρυξέλλες και ο Χαλίντ Μπαρκάουι, ο καμικάζι αυτοκτονίας στο μετρό Μάλμπεκ των Βρυξελλών.

Λίγες μέρες μετά την πληροφορία πως στο διαμέρισμα στο Παγκράτι, όπου είχε βγει καταφύγιο ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ κατά το πέρασμά του από την Ελλάδα, βρέθηκε χάρτης του αεροδρομίου των Βρυξελλών Ζάβεντεμ, όπου έγινε η διπλή επίθεση αυτοκτονίας το πρωί της περασμένης Τρίτης, τώρα έρχεται στο φως και η πληροφορία πως από την Ελλάδα (με μια εβδομάδα διαφορά από τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ) είχε περάσει και ο Χαλίντ Μπακράουι, ο νεαρός άνδρας που ανατινάχθηκε στο σταθμό Μάλμπεκ του Μετρό.

Η αποκάλυψη έρχεται από το Sky Italia, που επικαλούμενο πηγές της ιταλικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, μεταδίδει ότι ο Χαλίντ ελ Μπαρκάουι είχε φτάσει στην Ελλάδα μέσω της Ιταλίας τον Ιούλιο του 2015. Σύμφωνα με το ιταλικό μέσο, ο ελ Μπακράουι έφτασε στις 23 Ιουλίου 2015 στο Τρεβίζο με πτήση της Ryanair από τις Βρυξέλλες. Το εισιτήριό του, το είχε πληρώσει με πιστωτική κάρτα η οποία είχε εκδοθεί στο όνομα «Αμπντεραχμάν Μπεναμόρ», ενώ για το ταξίδι είχε χρησιμοποιήσει βελγική ταυτότητα.

Πέρασε τη νύχτα σε ένα ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο Μάρκο Πόλο της Βενετίας και στις 06:00 το επόμενο πρωί, στις 24 Ιουλίου 2015, πήρε την πτήση της εταιρίας Volotea με προορισμό την Αθήνα. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές, ο ελ Μπακράουι έφτασε στην Αθήνα στις 25 Ιουλίου.

Μια εβδομάδα αργότερα, στις 4 Αυγούστου 2015, στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Πάτρα είχε βρεθεί και ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος επίσης ταξίδεψε στην Ελλάδα από την Ιταλία και πιο συγκεκριμένα έφτασε με καράβι από το Μπάρι.

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, που θεωρείται ένας από τους εγκεφάλους της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες, συνελήφθη στο Μόλενμπεκ (όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε) από τις βελγικές αρχές και κατά την ανάκρισή του έχει αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με το μακελειό αλλά και με τους καμικάζι αυτοκτονίας, τους αδερφούς Μπακράουι και τον Ναζρίμ Λαχράουι.

Ωστόσο, σε διαμέρισμα της περιοχής Φορέ του Βελγίου, το οποίο είχε νοικιάσει με ψεύτικη ταυτότητα ο Χαλίντ ελ Μπακράουι, είχαν βρεθεί αποτυπώματα και DNA του Σαλάχ Αμπντεσλάμ. Όπως αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica, δεν αποκλείεται οι τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες να σχεδιάστηκαν το καλοκαίρι του 2015.

Σημειώνεται πως εκτός από τους Χαλίντ ελ Μπακράουι, Σαλάχ Αμπντεσλάμ και Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, από την Ελλάδα φέρονται να έχουν περάσει, με πλαστά διαβατήρια από τη Λέρο προσποιούμενοι τους πρόσφυγες και τουλάχιστον άλλοι δυο από τους βομβιστές του Stade de France τον περασμένο Νοέμβριο καθώς και ένα πρόσωπο που ήταν συνεργάτης του Αμπντεσλάμ!

Όλα αυτά ενώ οι βελγικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες σε άλλα τρία πρόσωπα. Όπως ανακοίνωσε βελγική εισαγγελία, έχει απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος τριών ανδρών για "συμμετοχή στις δραστηριότητες τρομοκρατικής οργάνωσης", μετά την επιχείρηση που έγινε την Κυριακή (27.03.2016) σε πολλές πόλεις της χώρας.

Οι Γιασίν Α., Μοχάμεντ Μπ. και Αμπουμπάκερ Ο. έχουν προφυλακιστεί, προσθέτει στην ανακοίνωσή της η εισαγγελία, κάνοντας λόγο για μια "αντιτρομοκρατική δικαστική επιχείρηση" την οποία όμως δεν συνδέει με τις φονικές επιθέσεις της 22ας Μαρτίου στις Βρυξέλλες. Ένα τέταρτο πρόσωπο που είχε προσαχθεί για ανάκριση στο πλαίσιο αυτής της υπόθεσης αφέθηκε ελεύθερο χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Η αστυνομία προχώρησε σε δεκατρείς προσαγωγές την Κυριακή για μια "υπόθεση τρομοκρατίας" στις Βρυξέλλες και σε δύο πόλεις της Φλάνδρας στο βόρειο τμήμα της χώρας, στη Μαλίν και την Ντιφέλ. Εννέα πρόσωπα προσήχθησαν για ανάκριση, αλλά πέντε από αυτά αφέθηκαν ελεύθερα χωρίς να τους ασκηθεί δίωξη.

Στους 35 ο αριθμός των νεκρών
Τους 35 έφτασε πλέον ο αριθμός των νεκρών από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και το σταθμό Μάλμπεκ του Μετρό, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι βελγικές αρχές. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι τρεις δράστες των επιθέσεων, οι Ιμπραΐμ ελ Μπακράουι και Ναζρίμ Λαχράουι που πυροδότησαν τα εκρηκτικά στο αεροδρόμιο και ο Χαλίντ ελ Μπακράουι που ανατινάχθηκε στο αεροδρόμιο.

Ο αριθμός των θυμάτων έφτασε τους 35 μετά το θάνατο, το πρωί της Δευτέρας, τεσσάρων τραυματιών που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της πόλης. Μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί 28 θύματα. "Τέσσερις τραυματίες πέθαναν στα νοσοκομεία. Οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν. Συνολικός αριθμός θυμάτων: 35. Κουράγιο στις οικογένειες" έγραψε στο twitter η Μάγκι ντε Μπλοκ, υπουργός Υγείας του Βελγίου.

15 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο αεροδρόμιο και από αυτούς, οι έξι ήταν Βέλγοι και οι υπόλοιποι εννέα ξένοι υπήκοοι. Στα 13 θύματα από την έκρηξη στο μετρό περιλαμβάνονται 10 Βέλγοι και τρεις ξένοι υπήκοοι. Μεταξύ των ξένων υπηκόων που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις περιλαμβάνονται: Βρετανοί, Γάλλοι, Κινέζοι, Ιταλοί, Ολλανδοί, Γερμανοί, Σουηδοί και Αμερικανοί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ