Αυτή είναι η Zari, η αστραφτερή: Το γλυκούλικο Μάπετ που εκπαιδεύει έξυπνα συνομήλικες της στο Αφγανιστάν

Ένα νέο πρόσωπο έκανε την εμφάνισή του στο Sesame Street – ένα αυθάδικο κοριτσάκι από το Αφγανιστάν που ονομάζεται Zari και θέλει να μεταφέρει ένα σημαντικό μήνυμα στα κορίτσια της χώρας.
 

Η Zari, το όνομα της οποίας σημαίνει «αστραφτερή», έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο στο Αφγανιστάν, σε μια τοπική παραγωγή του Sesame Street που ονομάζεται Baghch-e-Simsim.

«Η Zari είναι κοριτσάκι, επειδή σκεφτήκαμε πως θα ήταν πολύ σημαντικό να τονίσουμε το γεγονός ότι ένα μικρό κορίτσι μπορεί να κάνει τόσα πολλά όσα και οι άλλοι.

Γι' αυτό λοιπόν και χρησιμοποιήσαμε ένα κοριτσάκι, για την προώθηση της χειραφέτησης και της εκπαίδευσης των κοριτσιών στο Αφγανιστάν» δήλωσε στο Associated Press ο διευθυντής του προγράμματος Clemence Quint.

Το αυθάδικο κοριτσάκι ηλικίας 6 ετών θα φορά την παραδοσιακή μαντίλα ενώ τα ρούχα της έχουν κατασκευαστεί από υφάσματα και σχέδια από το σύνολο των εθνικών ομάδων του Αφγανιστάν.

Για την κατασκευή της μαριονέτας συνεργάστηκαν δύο εταιρείες παραγωγής με το υπουργείο παιδείας του Αφγανιστάν. Να σημειωθεί ότι το Αφγανιστάν εξακολουθεί να είναι μια φτωχή χώρα. Η τυπική εκπαίδευση είναι περιορισμένη για πολλά παιδιά, μεταξύ των οποίων οι προκαταλήψεις εναντίον της εκπαίδευσης των κοριτσιών.

 

Πηγή: BBC 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ