Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

"Ιδού η Ρόδος"...: Τι θα πληρώνουμε πιο ακριβά από σήμερα λόγω αύξησης ΦΠΑ

Με αυξήσεις σε τιμές προϊόντων λόγω αύξησης του ΦΠΑ και την κατάργηση της έκπτωσης στο ΦΠΑ σε νησιά μπαίνει το καλοκαίρι.   

Έτσι από σήμερα:  

 

Αυξάνεται μία ποσοστιαία μονάδα ο υψηλός συντελεστής ΦΠΑ από 23% πάει σε 24% επιβαρύνοντας τις τιμές πληθώρας προϊόντων πρώτης ανάγκης. Ανάλογη επιβάρυνση θα υπάρξει και στις μεταφορές, στα εισιτήρια, στα διόδια, όπου ήδη ανακοινώθηκαν οι νέες τιμές, αλλά και στα εστιατόρια.  

 

Στη νησιά  από 16% ο υψηλός συντελεστής ΦΠΑ πάει στο 24%, ενώ και ο ΦΠΑ πάει στο 13% αντί 9% για ΔΕΗ και ύδρευση. Ο μειωμένος ΦΠΑ 4% γίνεται 6%. (Σύρος,  Θάσος, Άνδρος, Τήνος, Κάρπαθος, Μήλος, Σκύρος, Αλόννησος, Κέα, Αντίπαρος, Σίφνος)  

 

Ακόμη, εφαρμόζεται η αύξηση στον φόρο της μπύρας που προκαλεί αύξηση ως και 20% στη λιανική τιμή αλλά και το τέλος 10% στη συνδρομητική τηλεόραση ενώ και στα ι.χ. η αύξηση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ θα ανεβάσουν την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης τουλάχιστον κατά 4 λεπτά το λίτρο.  

Στην  αγορά του αυτοκινήτου θα υπάρξουν ανακατατάξεις με τις αλλαγές στα τέλη ταξινόμησης, που πλέον θα υπολογίζονται με βάση την αξία λιανικής προ φόρων. Οι τιμές των αυτοκινήτων σε συνδυασμό και με την αύξηση του ΦΠΑ στο 24% θα αυξηθούν σημαντικά για τα αυτοκίνητα που η αξία τους είναι άνω των 15.000 ευρώ και έχουν εκπομπές ρύπων πάνω από 120 γραμμάρια CO2, ενώ αντιθέτως στα σημερινά επίπεδα με την ισχύ της απόσυρσης ή και χαμηλότερα θα πέσουν οι τιμές για τα φθηνά και με μικρούς και οικονομικούς κινητήρες ΙΧ.

 

Επίσης αυξάνεται η παρακράτηση φόρου στους μισθούς ενώ  στην επόμενη μισθοδοσία θα γίνει και ασφαλιστική κράτηση 0,5% επιπλέον στο μισθό των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.   Τέλος αρχίζουν από την 1η Ιουνίου οι πλειστηριασμοί ακινήτων, μετά την άρση και του τελευταίου τυπικού νομικού εμποδίου, που αφορούσε στον προσδιορισμό της εμπορικής αξίας του ακινήτου.   

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ