Πραξικόπημα Τουρκίας: Συνελήφθη ο 28χρονος επικεφαλής των κομάντος που προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Ερντογάν

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Χουριέτ, σε ανακοίνωση της η τουρκική αστυνομία αναφέρει ότι συνελήφθη ο Τούρκος κομάντος που ήταν επικεφαλής της ομάδας πραξικοπηματιών που είχε σταλεί στο ξενοδοχείο της Μαρμαρίδας για να σκοτώσει τον Ερντογάν. 

  Κατά το δημοσίευμα ο αρχηγός των κομάντος συνελήφθη χθες αργά το βράδυ κοντά στη Μαρμαρίδα στα τουρκικά παράλια, την ώρα που μεταμφιεσμένος έκανε οτοστόπ.  Στην κατοχή του βρέθηκε όπλο.   Σύμφωνα με τη Χουριέτ, ο συλληφθείς είναι ο 28χρονος αξιωματικός Αλί Σαρίμπεϊ, ο οποίος αναγνωρίστηκε από άνδρες των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας ως ένας από εκείνους που συμμετείχαν στην επιχείρηση εξόντωσης του Τούρκου προέδρου.  

Φέρεται δε να ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος βρήκε καταφύγιο σε ορεινή περιοχή, όπου και φόρεσε πολιτικά. Στη συνέχεια επιχείρησε να κάνει οτοστόπ για να φτάσεις την εθνική οδό.   Οι τουρκικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες σε δασικές περιοχές κοντά στη Μαρμαρίδα, καθώς αναζητούνται κι άλλοι κομάντος που πήραν μέρος στην επιχείρηση

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ