Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

O Δημήτρης Σκαρμούτσος μας δίνει μια ανεπανάληπτη συνταγή: Σπαγγέτι με κοτόπουλο παρμεζάνα

Mια συνταγή με Master στην γεύση!

Υλικά
4 κομμάτια κοτόπουλου (στήθος), χωρίς κόκαλα και πέτσα
3/4 φλ. φρυγανιά, τριμμένη
1/4 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι
1 αβγό, ελαφρώς χτυπημένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 1/3 φλ. σάλτσα σπαγγέτι
115 γρ μοτσαρέλα, τριμμένη
3 κ.γ. παρμεζάνα, τριμμένη

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Διαδικασία

Απλώνουμε ένα κομμάτι κοτόπουλου ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόχαρτο και χρησιμοποιώντας ένα σφυρί ή πλάστη, χτυπάμε δυνατά το κομμάτι για να μειώσουμε το πάχος του. Κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα κομμάτια.

Σε ένα ρηχό μπολ, ανακατεύουμε τη τριμμένη φρυγανιά, το αλάτι και το πιπέρι.

Σε ένα άλλο ρηχό μπολ, προσθέτουμε το ελαφρώς χτυπημένο αβγό.

Βουτάμε κάθε κομμάτι κοτόπουλου στο αβγό και στη συνέχεια, στο μείγμα με τη τριμμένη φρυγανιά και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα κοτόπουλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον λάδι.

Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.

Ρίχνουμε 1 φλ. σάλτσας σπαγγέτι σε ένα ταψί, προσθέτουμε από πάνω τα κοτόπουλα και συμπληρώνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα.

Πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα και παρμεζάνα και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Who is Who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ