Top Woman η συνταξιούχος Ελληνίδα μαία από το Ωραιόκαστρο - Ο πύρινος ανθρώπινος λόγος της κατά του ρατσισμού

Πολλές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι απειλές Συλλόγων Γονέών και Κηδεμόνων πως θα κάνουν καταλήψεις σχολίων εάν σε αυτά γίνουν δεκτά παιδιά προσφύγων.

Ωστόσο τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου κάνει η φωνή μιας συνταξιούχου μαίας η οποία κατά τις ανοιχτές συζητήσεις που είχαν προηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο προσπάθησε να καθησυχάσει τους συμπολίτες της επί του της βασικής ανησυχίας που προέβαλαν, δηλαδή τα ζητήματα υγείας.

 

Η κυρία που θα δείτε και στο βίντεο κάνει λόγο για άγνοια και ημιμάθεια, αναφέρεται σε σοβαρά περιστατικά που κλήθηκε να χειριστεί στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν και πως περιορίζονταν οι κίνδυνοι να μολυνθούν ασθενείς από την αρρώστια κάποιου άλλου και καταλήγει – εν μέσω και φωνών αποδοκιμασίας- πως όλες αυτές οι αρνητικές συζητήσεις «εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα καλλιεργώντας τον φόβο και την ανοησία».

Όπως λέει μένα καπάκι χλωρίνη και έναν κουβά αυτά τα προβλήματα λύνονται...

 

Παραιτήθηκε ο προέδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Ωραιοκάστρου

 

Την παραίτησή του κατέθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Ωραιοκάστρου, Αθ. Τσολακίδης, μετά τον θόρυβο που προκάλεσε η ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου για τη μη ένταξη -τοποθέτηση των παιδιών των προσφύγων στο χώρο του σχολείου.

 

Όπως αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του: «Εδώ  και δεκαεπτά έτη υπηρετώ το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα με απόλυτη και αδιαμφισβήτητη συνέπεια , αφοσίωση και διακριτικότητα. Ο μόνος λόγος για τον οποίο θέλησα να συμμετάσχω στην Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Ωραιοκάστρου ήταν προκειμένου να προσφέρω στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις υπηρεσίες μου , όντας γνώστης των προβλημάτων των σχολικών μονάδων του δήμου μας.

 

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά στην ένταξη των παιδιών προσφύγων στα σχολεία , βρέθηκα στη δυσάρεστη θέση να βάλλομαι, χωρίς να έχω τοποθετηθεί ούτε προσωπικά ούτε μέσω της Ένωσης για το εν λόγω θέμα.

Ως εκ τούτου , για λόγους ευθιξίας , υποβάλλω την παραίτηση μου από τη θέση του Προέδρου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Ωραιοκάστρου.

 

Συνεπώς , από σήμερα Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016 (σ.σ. χθες), δεν θα συμμετέχω στο Δ.Σ. της Ένωσης και τις αποφάσεις του».

 

«Το μάθημα της αλληλεγγύης θα αποτελέσει την πιο ουσιαστική παιδεία για τα παιδιά»

 

«Σε επικίνδυνη ρατσιστική κατεύθυνση κινούνται οι ανακοινώσεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου και 5ου Δημοτικού Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης», επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό.

 

Συγκεκριμένα, η οργάνωση υπογραμμίζει πως οι ίδιοι άνθρωποι της περιοχής του Ωραιοκάστρου, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι παιδιά και εγγόνια προσφύγων και μεταναστών, δεν πρέπει να επιτρέψουν να εμφανιστούν επιτροπές που θα οδηγήσουν «σε νέους Άγιους Παντελεήμονες και νέους αδικοχαμένους Παύλους Φύσσες».

 

Αντιπαραβάλλοντας το επιχείρημα περί «θωράκισης των σχολείων» από τα παιδιά των προσφύγων που εμπεριέχεται στην ανακοίνωση των εν λόγω Συλλόγων, η Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό προτείνει τη «θωράκισή τους με αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, προσλήψεις εκπαιδευτικών, μικρότερα τμήματα, περισσότερα σχολεία, βελτίωση των υποδομών και δωρεάν γεύματα στους μαθητές».

 

Επίσης, ζητά από τους γονείς και κηδεμόνες να «θωρακίσουν» τα παιδιά τους απέναντι στον «ατομισμό και των κοινωνικό κανιβαλισμό», να δείξουν αλληλεγγύη στους κατατρεγμένους του πολέμου, να απαιτήσουν ξενώνες αντί στρατόπεδα για τους πρόσφυγες.

 

Η ανακοίνωση της Κίνησης καταλήγει πως μαζί με τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους, οι κάτοικοι του Ωραιοκάστρου θα έχουν ακόμα μεγαλύτερες δυνάμεις να αλλάξουν τον κόσμο, ενώ «το μάθημα της αλληλεγγύης θα αποτελέσει την πιο ουσιαστική παιδεία για τα παιδιά τους».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ