Θα στοιχειώνει τον 21ο αιώνα: «Πού είναι ο μπαμπάς μου;» βίντεο - Το κλάμα 8χρονης από τη Συρία μετά τους βομβαρδισμούς

Ένα ακόμη δραματικό βίντεο που επιβεβαιώνει εκ νέου τον εφιάλτη του πολέμου στη Συρία και το δράμα των χιλιάδων ανθρώπων που βρίσκονται εκεί και βομβαρδίζονται χωρίς έλεος νυχθημερόν κάνει σήμερα τον γύρο του κόσμου.  

 Η 8χρονη Aya βρίσκεται μέσα σε ένα νοσοκομείο και γεμάτη σκόνες και αίματα κλαίει σπαρακτικά και φωνάζει τον πατέρα της. Το πρόσωπό της αιμορραγεί και κοιτά σαστισμένη την κάμερα με τρομαγμένο βλέμμα καθώς ζητά συνεχώς τον πατέρα της.   

Ο άντρας που τραβά το βίντεο την ρωτά το όνομά της. "Aya" του απαντά το μικρό κορίτσι κλαίγοντας. "Πού ήσουν όταν συνέβη αυτό;" συνεχίζει ο άντρας. "Στο σπίτι αλλά έπεσε η σκεπή πάνω μας" απαντά με τη σειρά της η Aya, ανάμεσα σε δυνατά αναφιλητά. "Αχ, μπαμπά...μπαμπά έλα" ακούγεται να φωνάζει.    Γιατροί και λοιπό προσωπικό φαίνονται στο βίντεο να προσπαθούν να σταματήσουν το αίμα που τρέχει από τη μύτη της και να φροντίσουν τις πληγές της, ενώ εκείνη δεν σταματά να κλαίει.  

Σύμφωνα με το CNN, που έδωσε στη δημοσιότητα το σχετικό βίντεο, η μικρή Aya ανασύρθηκε από τα ερείπια του σπιτιού της μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς της μετά από βομβαρδισμό που έπληξε το σπίτι τους στην πόλη Talbiseh τη Δευτέρα. Πρόκειται για την μεγαλύτερη πόλη της βορειοδυτικής Συρίας. Ακτιβιστές ανέφεραν πως στους συγκεκριμένους βομβαρδισμούς, που έπληξαν την γύρω περιοχή, σκοτώθηκαν τουλάχιστον δύο άνθρωποι και περίπου 30 τραυματίστηκαν.    

Η περίπτωση της Aya είχε αίσιο τέλος καθώς επανενώθηκε με τους γονείς της και τα τρία αδέρφια της, που είναι όλη καλά στην υγεία τους αλλά σε αναζήτηση νέας κατοικίας αφού το προηγούμενο σπίτι τους είναι πλέον ερείπιο. Ένα τέλος που σίγουρα δεν επιφυλάσσει η μοίρα για όλες αυτές τις παρόμοιες περιπτώσεις αμάχων που "θυσιάζονται" στον βωμό του πολέμου.  

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ