Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ο "παραμυθάς" Γιώργος Θεοφάνους: Το πρώτο βιβλίο του μουσικοσυνθέτη για παιδιά, πολεμώντας το bullying

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Γιώργος Θεοφάνους αποφάσισε να δείξει μια διαφορετική πτυχή του ταλέντου του με το πρώτο του βιβλίο για παιδιά.

«Το Ελιξίριο των Κενταύρων» είναι το πρώτο βιβλίο του καταξιωμένου μουσικοσυνθέτη Γιώργου Θεοφάνους. Το βιβλίο αποτελεί μάλιστα το πρώτο μέρος μιας σειράς επτά βιβλίων που φέρει τον τίτλο «Παραμυθολογία».

Σύμφωνα με τις εκδόσεις Μένανδρος «Το ελιξίριο των Κενταύρων» πραγματεύεται ένα από τα πιο φλέγοντα ζητήματα, που απασχολεί παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς, το bullying. 

«Το Ελιξίριο των Κενταύρων» βασίζεται στις σύγχρονες ανάγκες της εποχής, με στόχο να δώσει λύσεις-κλειδιά σε ζητήματα που απασχολούν τα παιδιά της ευαίσθητης προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας. Ένα βιβλίο για την αυτογνωσία και την αυτοπεποίθηση, ισχυροί και οι δύο σύμμαχοι, εναντία στη μάστιγα της εποχής.

Ο Γιώργος Θεοφάνους, επιχειρεί να συνδυάσει, μέσα από το έργο του, τις διδαχές της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας και μυθολογίας με το σύγχρονο προφίλ της νέας γενιάς. 

Στο βιβλίο, ο Φώτης, ένα σύγχρονο αγόρι, καλείται να ανακαλύψει την πρώτη κλείδα, για να αντιμετωπίσει τους «νταήδες» του σχολείου του. Θα βρει τον Κένταυρο Χείρωνα; Τι θα του πει; Μπορεί ένα ισχυρό μυαλό να είναι τελικά πιο δυνατό από ένα βίαιο χέρι ή μια λεκτική απειλή; Οι Κένταυροι μας δίνουν την απάντηση. Ο Φώτης συνεχίζει την αναζήτηση για τις επόμενες έξι κλείδες».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ