Αυτό είναι το αγαπημένο φαγητό του Μπάρακ Ομπάμα - Πως να φτιάξετε & εσείς American burger

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει αδυναμία στο... junk food!

Tι κι αν η Μισέλ επιμένει στα... μπρόκολα και τα υγιεινά; Ο Μπάρακ Ομπάμα έχει δηλώσει πως αγαπάει τα χάμπoυργκερ και τα hot dog!

Δείτε πως να φτιάξετε κι εσείς κλασσικά αμερικάνικα burgers:

Η συνταγή του burger είναι απλή! Είναι όμως πολύ δύσκολο να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα γιατί η υπόθεση ενέχει πολλούς κινδύνους! Μάθε εδώ όλα όσα πρέπει να έχει κατά νου πριν ανασηκώσεις τα μανίκια.

Το Κρέας

Για το µπιφτέκι απαιτείται µοσχαρίσιος κιµάς από ένα καλό κοµµάτι µε µέτριο λίπος, όπως είναι το κιλότο, µία φορά περασµένος από τη µηχανή.  Δε χρειάζεται άλλο υλικό.
Το Φορµάρισµα
Φτιάχνεις ένα καλούπι.
1. Βρίσκεις ένα µεγαλούτσικο καπάκι από ένα γυάλινο δοχείο και το τυλίγεις µε ραπ. 
2. Πιέζεις µε τα δάχτυλα ώστε το ραπ να σχηµατίσει ένα λεπτό φιλµ.
3. Γεµίζεις οµοιόµορφα µε κιµά.
4. Αφαιρείς το περιεχόµενο από το καπάκι. Πρέπει να έχεις ένα τέλειο ολοστρόγυλλο µπιφτέκι.

Το Ψωµάκι

Ψάξε για κάποιο που δε θρυµµατίζεται µε το δάγκωµα και απορροφά τους χυµούς.

Η Σος
Από την Thomasina Miers, chef του Wahaca του Λονδίνου.

Ακολούθησε πιστά την παρακάτω συνταγή:
• 75 γραµµ. βούτυρο 
• 2 λεπτοκοµµένα κρεµµύδια 
• 100 γραµµ. Πιπεριές («κέρατα» ή καυτερές) 
• 275 γραµµ. ζάχαρη 
• 225 γραµµ. µηλόξιδο 
• 1 µεγάλο καρότο καθαρισµένο και κοµµένο σε µικρά κυβάκια 
• 1 κ.γ. µαραθόσπορο 
• 1 κ.γ. σιναπόσπορο 
• 1/2 κ.γ. αλάτι
1. Λιώνεις τα 2/3 του βουτύρου σε ένα µεσαίο τηγάνι σεµέτρια φωτιά. Προσθέτεις τα µισά κρεµµύδια, αλατίζεις και σοτάρεις µέχρι να γίνουν διαφανήκαι µαλακά.
2. Κόβεις τις πιπεριές κατά µήκος και κατόπιν σε λεπτές λωρίδες (ανάλογα µε την αντοχή σου, στις καυτερές αφαιρείς ή αφήνεις τους σπόρους). 
3. Προσθέτεις τη ζάχαρη και το µηλόξιδο και ανεβάζεις τη θερµοκρασία. Ανακατεύεις συνεχώς τη ζάχαρη και προσθέτεις τα υπόλοιπα κρεµµύδια, το καρότο, το µαραθόσπορο και το σιναπόσπορο. Σιγοβράζεις για 20 λεπτά µέχρι το µείγµα να γίνει σαν σιρόπι. Προσθέτεις το υπόλοιπο βούτυρο.
4. Βγάζεις τη σος από τη φωτιά και σερβίρεις. Μπορείς να φυλάξεις την υπόλοιπη σε ένα αποστειρωµένο γυάλινο δοχείο.

Το Τυρί

Αν δε θες το τυρί που θα προσθέσεις να καλύψει τις υπόλοιπες γεύσεις, χρησιµοποίησε ένα ωριµασµένο τσένταρ ή µια γευστική γραβιέρα. Τα τυριά τύπου Λογάδι γευστικά υστερούν, αλλά συνιστώνται για όσους αποφεύγουν τις πολλές θερµίδες. Τα µπλε τυριά δίνουν προσωπικότητα στα τσίζµπεργκερ, όµως η έντονη γεύση τους υπερισχύει αυτής των άλλων
υλικών, γι’ αυτό απαιτείται προσοχή στην ποσότητα.

Οι τέλειες french fries

1. Οι καλύτερες πατάτες για τηγάνισµα δεν πρέπει να είναι πολύ φρέσκες (καλό είναι να έχουν χάσει µέρος της υγρασίας τους) και το εσωτερικό τους να είναι λευκό (π.χ. της Νάξου). 
2. Αφού τις καθαρίσεις και τις ξεπλύνεις, πρώτα τις κόβεις σε ροδέλες και µετά σε παραλληλόγραµµα «µπαστουνάκια» ανάλογα µε το µέγεθος που έχεις αποφασίσει να τους δώσεις, από «σπίρτο» µέχρι «µικρό δάχτυλο». Για να φύγει το πολύ άµυλο, τις τοποθετείς σε ένα δοχείο κάτω 
από τη βρύση. 
3. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζεις µια γενναία ποσότητα ελαιόλαδου 
(ή ηλιέλαιο αν θες να ακολουθήσεις πιστά την αυθεντική συνταγή). Στεγνώνεις τις πατάτες και τις ρίχνεις στο λάδι όταν αυτό φτάσει τους 150?C. Τηγανίζεις για 5 λεπτά και τις βγάζεις. 
4. Ανεβάζεις τη θερµοκρασία στους 190?C και ξαναρίχνεις τις πατάτες για 
1-2 λεπτά. Αρταίνεις µε θαλασσινό αλάτι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ