Έγινε η νύχτα μέρα στα Εξάρχεια: Αντιεξουσιαστές έβαλαν μολότοφ & φωτιές σε κάδους - Μάχη με τα ΜΑΤ

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν για μια ακόμη φορά χθες τα Εξάρχεια. 

Για πέντε ώρες η νύχτα έγινε μέρα, με τους αντεξουσιαστές να βάζουν φωτιές, να εκτοξεύουν «εξελιγμένες» βόμβες μολότοφ και πέτρες  και τα ΜΑΤ να απαντούν με χημικά.  

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 7 και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία μνήμης για την επέτειο της δολοφονίας του ανήλικου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου πριν οκτώ χρόνια στα Εξάρχεια, από τα πυρά του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα. 

Οι αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιά σε δύο αυτοκίνητα τα οποία μετέτρεψαν σε οδοφράγματα στην συμβολή Μπενάκη και Σόλωνος ενώ ξεκίνησε πετροπόλεμος με τα ΜΑΤ στη Στουρνάρη και τα γύρω στενά. Στη συνέχεια έστησαν οδοφράγματα σε διάφορους δρόμους των Εξαρχείων, με επίκεντρο την οδό Σολωμού, έκαναν επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες, μολότοφ, ενώ τα ΜΑΤ απαντούσαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Μάλιστα, οι αντεξουσιαστές χρησιμοποιούσαν και... πιστόλια (!) με τα οποία εκτόξευαν προς την πλευρά των αστυνομικών εκρηκτικά ενώ χρησιμοποιούν και «εξελιγμένες» βόμβες μολότοφ με κόλλα και δυναμιτάκια που έκαναν τρομακτικό θόρυβο πέραν της φλόγας που προκαλούν.

Οι αντιεξουσιαστές, έβαλαν κατά των αστυνομικών και από ταράτσες πολυκατοικιών τόσο στην οδό Στουρνάρη, όσο και στην οδό Τοσίτσα. Κάθε φορά που οι αστυνομικές δυνάμεις εξαπέλυαν επίθεση προκειμένου να προσεγγίσουν την πλατεία των Εξαρχείων τότε δέχονταν βόμβες μολότοφ από αντιεξουσιαστές που είχαν ακροβολιστεί στις τάρατσες των ψηλών κτιριών με αποτέλσμανα να οπισθοχωρούν.

Μάλιστα, ένας αστυνομικός κινδύνευσε να τυλιχθεί στις φλόγες, αλλά τον έσωσε η ειδική στολή που φορούσε ενώ σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ ένας άλλος αστυνομικός τραυματίστηκε. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο τραυματισμένος αστυνομικός διακομίσθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. 

Συνολικά στα χθεσινά επεισόδια τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις αστυνομικοί, πυρπολήθηκαν τέσσερα αυτοκίνητα, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 24 προσαγωγές και έξι συλλήψεις. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ