Ανταλλαγή πυρών αστυνομικών με ένοπλο στο κέντρο της Αθήνας - Αυτοκτόνησε ο 38χρονος δράστης (βίντεο)

Ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Θεάτρου απέναντι από τη Βαρβάκειο αγορά κατά τη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Το περισταστικό συνέβη στις 11:15 το πρωί. Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ επιχείρησαν να ελέγξουν τον 38χρονο άνδρα ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει, και άρχισε να βάλλει αδιακρίτως εναντίον τους.

Ο άντρας αρχικά πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον τους και τραυμάτισε έναν αστυνομικό, ενώ παρά το ότι η ομάδα ΔΙΑΣ ανταπέδωσε τους πυροβολισμούς, κατάφερε να διαφύγει. 

Λίγα λεπτά αργότερα, στην πλατεία απέναντι από την είσοδο της Βαρβακείου Αγοράς, ο άνδρας έβγαλε το πιστόλι του και αυτοκτόνησε. Ο αστυνομικός φέρει διαμπερές τραύμα στον ώμο και νοσηλεύεται στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης ήταν Έλληνας δραπέτης των φυλακών Χαλκίδας.  Ο άνδρας ταυτοποιήθηκε δακτυλοσκοπικά, και πρόκειται για 38χρονο από την Κρήτη, ο οποίος εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία γυναίκας, κατά τη διάρκεια ληστείας μέσα σε φούρνο, το 2004, στον Άγιο Δημήτριο Αττικής.

Ο 38χρονος είχε πάρει άδεια από τις φυλακές Χαλκίδας, όπου εξέτιε την ποινή του και την παραβίασε καθώς έπρεπε να επιστρέψει στις 6 Δεκεμβρίου 2016, αλλά δεν επέστρεψε. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 38χρονος πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που επιχείρησαν να τον ελέγξουν, με αποτέλεσμα να τραυματίσει στο δεξί χέρι έναν από τους αστυνομικούς, οι οποίοι ανταπέδωσαν και πυροβόλησαν δύο φορές εναντίον του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ