Good news: Φτιάξε το δικό σας φλουρί για τη βασιλόπιτα! Μια υπέροχη ιδέα του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών

Το Κέντρο Χαρακτικής Αθηνών είχε μια λαμπρή ιδέα για τα φετινά Χριστούγεννα: Μας καλεί να δημιουργήσουμε το δικό μας, προσωπικό φλουρί για την βασιλόπιτα!

Επί 40 χρόνια, το Κέντρο Χαρακτικής Αθηνών συμβάδιζεi  με το «άνοιγμα» της χαρακτικής τεχνικής προς το ευρύτερο κοινό. Ετσι φέτος, οι δύο ακάματοι ιδρυτές και δάσκαλοί του Κέντρου, η Δήμητρα Σιατερλή και ο Πίνο Παντολφίνι, αποφάσισαν να καλέσουν τους μυημένους και μη στην τέχνη της χαρακτικής, να φτιάξουν στο εργαστήριό του το δικό τους φλουρί για τη βασιλόπιτα, κάτω από την έμπειρη καθοδήγηση τους.

«Με την ευκαιρία της επετείου των 40 χρόνων λειτουργίας του το Κέντρο Χαρακτικής Αθηνών ξεκινά με το τέλος του 2016 μια σειρά από εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια του 2017», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Δήμητρα Σιατερλή, προσκαλώντας με γιορτινή διάθεση το κοινό να χαράξει ένα τυχερό φλουρί. «Τα φλουριά που θα χαράξουμε δεν θα είναι πολύτιμα για το μέταλλό τους που θα είναι ψευδάργυρος, χαλκός ή ορείχαλκος αλλά επειδή μπορούμε να χαράζουμε την επιθυμία και την ευχή μας για την καινούργια χρονιά, στις μικρές διαστάσεις ενός φλουριού».

Οι συμμετέχοντες λοιπόν στα εργαστήρια, που σημειωτέον θα είναι αυτοτελή, δηλαδή, σε κάθε συνάντηση θα ολοκληρώνεται όλη η διαδικασία δημιουργίας του έργου, θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το δικό τους προσωπικό τυχερό φλουρί, χαράζοντάς το με βαθυτυπικές τεχνικές και τελικά τυπώνοντας και το χαρακτικό αντίτυπό του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ