Ποιο φρούτο αναστρέφει την επίδραση των λιπαρών; Ιδού η λύση στο πρόβλημα μας!

Η παχυσαρκία αποτελεί μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας και τα υπάρχοντα προληπτικά μέσα δεν αποδεικνύονται πολύ αποτελεσματικά.

Αυστραλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι ένα βιοενεργό συστατικό που υπάρχει σε κάποια φρούτα είναι αποτελεσματική θεραπεία αλλά και προληπτική αγωγή κατά μιας διατροφής με πολλά λιπαρά.

Συγκεκριμένα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ταζμανίας, κατόπιν αναλύσεων που πραγματοποίησαν κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι ανθοκυανίνες, βιοενεργό συστατικό που απαντάται σε υψηλή περιεκτικότητα στα κεράσια γένους Prunus avium και τους δίνει το χαρακτηριστικό βαθυκόκκινο χρώμα τους, μπορούν να γίνουν το καλύτερο αντίβαρο στα πολλά λιπαρά.
Σύμφωνα με τη Μέλανι Μπλακχαλ από το Τμήμα Υγείας του αυστραλιανού πανεπιστημίου «όλο και περισσότερα στοιχεία τεκμηριώνουν ότι οι ανθοκυανίνες έχουν θετική επίδραση σε πολλές παθήσεις, αλλά ελάχιστα είναι τα δεδομένα που να εστιάζουν στην παχυσαρκία».

Οι ερευνητές χορήγησαν σε ποντίκια τροφές με πολλά λιπαρά και χώρισαν τη μελέτη σε δύο σκέλη: μια περίοδο πρόληψης διάρκειας έξι εβδομάδων και μια περίοδο αναστροφής διάρκειας 10 εβδομάδων, σύμφωνα με το onmed.gr.

Η ανθοκυανίνη συμπεριλήφθηκε στην αρχή της πρόληψης και στο τέλος της έκτης εβδομάδας της περιόδου αναστροφής.

Τα πειραματόζωα στο σκέλος της πρόληψης πήραν 19% λιγότερο βάρος μετά από λήψη ανθοκυανινών για έξι εβδομάδες. Επίσης, οι ανθοκυανίνες βοήθησαν στη μείωση της φλεγμονής.

Στόχος των ερευνητών είναι να συνεχίσουν την έρευνα σε ανθρώπους, ελπίζοντας οι ανθοκυανίνες να αναδειχθούν σε πολύτιμο σύμμαχο στην θεραπεία και πρόληψη της παχυσαρκίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ