Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

COSMOTE History: Η «Μηχανή του Χρόνου» διερευνά την ενθρόνιση του Γεωργίου Α΄ στην Ελλάδα

H «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο επιστρέφει στο COSMOTE HISTORY με νέο επεισόδιο την Δευτέρα 26/2.

H «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο επιστρέφει στο COSMOTE HISTORY με νέο επεισόδιο την Δευτέρα 26/2 στις 21.00, διερευνώντας τα γεγονότα από το δημοψήφισμα ως τις παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις Μεγάλες Δυνάμεις, που οδήγησαν στην ενθρόνιση του Γεωργίου Α΄ στην Ελλάδα.

Η νέα εκπομπή «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα», σε παραγωγή COSMOTE TV, συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα, με νέα τρίλεπτα επεισόδια. Μέσα από αυτά, ο καθηγητής γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης, εξηγεί και σχολιάζει λέξεις, γλωσσικές δυσκολίες, γραμματικά, συντακτικά, σημασιολογικά και ορθογραφικά λάθη με σκοπό την ορθότερη και πιο ποιοτική χρήση του προφορικού και γραπτού λόγου. Η εκπομπή προβάλλεται από Δευτέρα έως Παρασκευή, στις 20.50

Στο πλαίσιο του αφιερώματος του COSMOTE HISTORY «Διακεκριμένοι Διεθνώς», κάνει πρεμιέρα το ντοκιμαντέρ «Πήτερ Διαμαντής: Η ιστορία ενός πρωτοπόρου». Γιος Ελλήνων μεταναστών στις Η.Π.Α, μηχανικός, ιατρός, επιχειρηματίας και πρωτοπόρος του διαστήματος, ο Πήτερ Διαμαντής ενέπνευσε με το όραμά του τον κόσμο να στρέψει ξανά το βλέμμα του στα αστέρια (Κυριακή 25/2, 21.00).

Ακόμα, τα «Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας» παρουσιάζουν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, δύο εκπαιδευτικά ιδρύματα ανεπτυγμένα κατά μήκος των ελληνικών συνόρων, που αποτελούν κοιτίδες γνώσης και πολιτισμού, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της κοινωνικής συνοχής με καινοτόμα προγράμματα (Τετάρτη 28/2, 21.00).

Η σειρά «Οδύσσεια Μαγειρικής», επανέρχεται αυτή την εβδομάδα, με ξεναγούς τον σεφ Γιώργο Γεράρδο και τη Μυρτώ Σταυρίδη, σε τρεις νέους προορισμούς. Στην Κοζάνη, ανακαλύπτουμε τον περίφημο κρόκο, το «κόκκινο χρυσάφι» της περιοχής. Έπειτα, επισκεπτόμαστε το φαράγγι του Βελβεντού και απολαμβάνουμε τη θέα στη λίμνη Πολυφύτου, ενώ ο σεφ φτιάχνει συνταγές με κρόκο (Πέμπτη 22/2,18.00).

Στο χωριό Γουμένισσα του Κιλκίς, απολαμβάνουμε το τοπικό μουσικό σύνολο πνευστών «Χάλκινα της Γουμένισσας» σε έναν αυθόρμητο αυτοσχεδιασμό και θαυμάζουμε τους κρυστάλλινους καταρράκτες της περιοχής (Σάββατο 24/2,18.00).

Στη Βέροια κάνουμε βόλτα στο πολυπολιτισμικό κέντρο της πόλης, επισκεπτόμαστε το Βήμα του Αποστόλου Παύλου και ανακαλύπτουμε ένα εργοστάσιο που αξιοποιεί τη γενναιόδωρη αγροτική παραγωγή της περιοχής (Τρίτη 27/2, 18.00).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ