Μία εύκολη και καλοκαιρινή συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη: Νοστιμότατη κολοκυθόπιτα αλμυρή χωρίς φύλλο

Τα κολοκυθάκια είναι στην εποχή τους και ο αγαπημένος μας Άκης έχει την πιο σπέσιαλ συνταγή!

Συστατικά
600 γρ. κολοκυθάκια
200 γρ. φέτα
4 αυγά μεσαία
ξύσμα από ένα λεμόνι
40 γρ. ελαιόλαδο
1/3 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
πιπέρι
αλάτι
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.σ. ελαιόλαδο για το ταψί
50 γρ. σουσάμι για πασπάλισμα

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια, κόβουμε τις άκρες και τα περνάμε από τον τρίφτη. Τα βάζουμε σε μία πετσέτα και τα στύβουμε ώστε να φύγει η περιττή υγρασία. Αυτό πού θα προκύψει πρέπει να είναι 350 γρ.
Τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, τη φέτα χοντροκομμένη, τα αυγά, το ξύσμα από το λεμόνι, 40 γρ. ελαιόλαδο, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, πιπέρι, λίγο αλάτι (ανάλογα με το πόσο αλμυρή είναι η φέτα) και το αλεύρι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Απλώνουμε ελαιόλαδο σε ένα στρογγυλό ταψί 30 εκ. και πασπαλίζουμε το μισό σουσάμι σε όλη την επιφάνειά του και στα τοιχώματα.
Ρίχνουμε μέσα όλο το μείγμα. πασπαλίζουμε από πάνω με το υπόλοιπο σουσάμι και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει, κόβουμε και σερβίρουμε.

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε τη σαλάτα, ή 1-2 ώρες πριν, χτυπάμε τα υλικά για το ντρέσινγκ και πασπαλίζουμε τα λαχανικά μας. Ρίχνουμε και όσα κρεμμυδάκια πίκλες θέλουμε. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ