Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Γιώργος Παπανδρέου στο LSE: «Έπρεπε να είχα κάνει το δημοψήφισμα - Θα το είχα κερδίσει και θα βγαίναμε νωρίτερα από την κρίση»

Ποιο θα ήταν το ερώτημα που θα έθετε.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, σε ομιλία του στο London School of Economics (LSE), εμφανίστηκε μετανιωμένος επειδή δεν έκανε δημοψήφισμα το 2011, καθώς όπως υποστήριξε, θα το είχε κερδίσει κι έτσι η Ελλάδα θα έβγαινε νωρίτερα από την κρίση.

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε: «Αυτό που μετανιώνω περισσότερο είναι ότι το δημοψήφισμα δεν έγινε ποτέ. Αν το είχαμε κάνει, θα το είχαμε κερδίσει. Οι Έλληνες θα είχαν το πρόγραμμα και θα βγαίναμε από αυτό πολύ γρηγορότερα. Μέχρι το 2012-13 θα είχαμε βγει από την κρίση και από το πρόγραμμα διάσωσης. Θα είχαμε βέβαια να κάνουμε μεταρρυθμίσεις, αλλά θα βγαίναμε στις αγορές και σε καλύτερη θέση».

Ως προς το ερώτημα του δημοψηφίσματος, αυτό δεν θα ήταν η γενικότερη παραμονή της Ελλάδας στην Ε.Ε., αλλά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα και τις θυσίες.

Για το μέλλον της χώρας, ο κ. Παπανδρέου τόνισε: «Θα έλεγα ότι δεν πρέπει να επικεντρωθούμε στο με ποιους θα είμαστε μαζί, αλλά το τι θέλουμε να αλλάξουμε στη χώρα και αυτό πρέπει να είναι η πυξίδα του κόμματός μας. Το να είμαστε στην κυβέρνηση, δεν είναι το κύριο ζήτημα. Το να είμαι ξανά υπουργός, ούτε αυτό είναι ζητούμενο. Το να εκμεταλλευτούμε τα λάφυρα του να είναι κανείς στην εξουσία είναι ο πιο λανθασμένος τρόπος να κοιτά κανείς την πολιτική. Ποιες είναι οι μείζονες αλλαγές που χρειάζονται στην Ελλάδα; Αυτές να βρούμε και δεν με ενδιαφέρει εάν θα είμαι ή όχι στην κυβέρνηση. Ίσως να μπορούμε να πολεμήσουμε για αυτές καλύτερα, εκτός κυβέρνησης».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ