Πως μπορείτε να κάψετε περισσότερο λίπος στο τρέξιμο; 3 αποτελεσματικοί τρόποι

Έχοντας το ιδανικό βάρος θα μπορέσετε να τρέξετε πιο γρήγορα και θα σας προσφέρει σιγουριά.

Πράγματι, μια μελέτη που διεξήχθη το 2007 διαπίστωσε πως για κάθε ποσοστιαία αύξηση της μάζας σώματος, οι δρομείς δαπανούσαν ένα επιπλέον 1,4 τοις εκατό σε μεταβολική ενέργεια για να πάρουν περισσότερη ώθηση.

Φανταστείτε πόσο καλύτερα θα νιώθατε σε έναν μαραθώνιο, εάν μπορούσατε να διατηρήσετε 1,4 % περισσότερη ενέργεια, χρησιμοποιώντας την στα τελευταία χιλιόμετρα της κούρσας.

Ο στόχος κάθε δρομέα θα πρέπει να είναι, λοιπόν, η εύρεση ενός ασφαλούς και υγιούς τρόπου απόκτησης του ιδανικού βάρους.

Δείτε τους 3 τρόπους από το runningmagazine.gr, με τους οποίους θα κάψετε περισσότερο λίπος και κατά συνέπεια θα χάσετε βάρος.

1. Μεγαλύτερης διάρκειας προπονήσεις

Είναι ευρέως γνωστό πως με τις μεγαλύτερης διάρκειας προπονήσεις θα καίτε και περισσότερες θερμίδες. Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως όταν τρέχετε για περισσότερα από 90 λεπτά περίπου, θα βελτιώσετε την ικανότητα του σώματός σας να χρησιμοποιεί το λίπος ως καύσιμο. Δεδομένου ότι αυτές οι προπονήσεις είναι μεγαλύτερης διάρκειας, είναι μια καλή ιδέα να τις έχετε στο πρόγραμμά σας μόνο μία φορά την εβδομάδα.

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι περισσότερη ώρα ασκείται κάποιος, τόσο περισσότερος χρόνος χρειάστηκε για το μεταβολικό ρυθμό του, να επιστρέψουν στα επίπεδα που ήταν πριν από την προπόνηση. Ακόμα και σε σχετικά μέτρια διάρκεια άσκησης, το όφελος είναι αρκετά σημαντικό.

2. Περισσότερη ένταση

Η έντονη προπόνηση σας ωθεί να καίτε πολλές θερμίδες, ακόμα και αν δε διαρκεί πολύ. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι δρομείς τρέχουν σε χαμηλή ή μέτρια ένταση, δε χάνουν και τις θερμίδες που υπολογίζουν. Όταν τρέχετε με το 100% των δυνατοτήτων σας θα καταφέρετε να φτάσετε και τους στόχους σας για την “καύση” των θερμίδων σας.

Ο συνδυασμός τρεξίματος και υπερπήδησης εμποδίων κρατά τον καρδιακό ρυθμό σας σε υψηλά επίπεδα και αυξάνει την ποσότητα της ενέργειας που καίτε αφού τελειώσετε το τρέξιμο.

3. Μεγαλύτερη συχνότητα

Πόσο συχνά προπονείστε κάθε εβδομάδα; Οι περισσότεροι δρομείς τρέχουν 2-4 φορές την εβδομάδα, κάτι το οποίο δεν είναι αρκετό. Το συχνότερο τρέξιμο κρατά τον καρδιακό ρυθμό σας σε υψηλά επίπεδα και αυξάνει τη μεταβολική δραστηριότητα του σώματος, καίγοντας παράλληλα περισσότερες θερμίδες.

Η αυξημένη συνοχή θα σας βοηθήσει επίσης να αποφύγετε τους τραυματισμούς, να τρέξετε γρηγορότερα και τελικά να γίνεετε ένας καλύτερος δρομέας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ