Εκπληκτικά βίντεο με τα 8 πράγματα που δεν ήξερες για το χιόνι

Σε ποιόν δεν αρέσει το χιόνι; Όλοι, μικροί και μεγάλοι ονειρεύονται να χιονίσει κάθε χειμώνα.

Τί ξέρεις εσύ για το χιόνι;

Το χιόνι αποτελείται από κρυστάλλους πάγου, που ενωμένοι μεταξύ τους χαλαρά σχηματίζουν τις λευκές και ελαφρές χιονονιφάδες, αναφέρει το tsemperlidou.gr.

1.Φράκταλς
Το σχήμα των χιονονιφάδων είναι φράκταλ. Αυτό σημαίνει ότι τα σχήματα κάθε νιφάδας, όσο τα “ζουμάρουμε” επαναλαμβάνονται.

2.Ωφέλιμο για τη ζωή
Διατηρεί τη θερμότητα του εδάφους το χειμώνα, προστατεύοντας τα φυτά από τον πάγο. Επίσης, όταν λιώνει παρέχει άφθονο νερό στα ποτάμια και στη βλάστηση. Όταν μετατρέπεται σε πάγο διαβρώνει το εδάφους, μετατρέποντας τους βράχους σε χώμα, ανοίγοντας ρυάκια και όχθες ποταμών.

3.Τεράστιοι αριθμοί
Κάθε Χειμώνα πέφτουν 1,000,000,000,000,000,000,000,000 νιφάδες χιονιού και ένα εκατομμύριο μικρά σταγονίδια ενώνονται για να σχηματιστεί μια νιφάδα χιονιού.
 
4.Το χιόνι βοηθάει στη διάδοση του ήχου
Στην Ανταρκτική, μπορείς να ακούσεις τις φωνές των ανθρώπων από πολύ μακρυά, χάρη στο χιόνι: επειδή είναι επίπεδο και συμπαγές, τα ηχητικά κύματα αποκτούν μεγαλύτερη ηχητική συχνότητα. Έτσι, οι φωνές μπορούν να ακουστούν από ένα μίλι μακρυά.
 
5.Η μεγαλύτερη νιφάδα χιονιού στον κόσμο
Οι περισσότερες νιφάδες χιονιού είναι μικρότερες από 2,5 εκατοστά. Η μεγαλύτερη νιφάδα χιονιού βρέθηκε στις 28 Ιανουαρίου του 1887 και ήταν 38 εκατοστά σε πλάτος και 20 εκατοστά σε πάχος!

6.Το χιόνι μπορεί να σε τρελάνει
Αν οι άνθρωποι βρεθούν σε περιβάλλον με χιόνι για μεγάλο διάστημα, μπορούν ν α πάθουν Piblokto ή Αρκτική υστερία. Αυτό προκαλεί υστερία και το παθαίνουν συχνά άνθρωποι που έχουν παγιδευτεί στο χιόνι.
 
7.Έχει χρώματα
Εκτός από λευκό, μπορεί να είναι κίτρινο, πορτοκαλί, πράσινο, μοβ. Κανονικά το χιόνι είναι διάφανο, όπως το νερό. Ανάλογα, όμως, με τα στοιχεία που βρίσκονται στον αέρα και τα σύννεφα, καθώς και το έδαφος, μπορεί να πάρει διάφορα χρώματα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ