Συνάντηση Τσίπρα με Ζάεφ με φόντο ΝΑΤΟ και βραβεία

Συνάντηση των δύο ηγετών στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Μονάχου, στις 15-17 Φεβρουαρίου...

Την πρώτη τους συνάντηση μετά την κύρωση του Πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ από την ελληνική Βουλή θα έχουν ο έλληνας πρωθουπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο βόρειομακεδόνας ομόλογος του Ζόραν Ζάεφ στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου (15-17 Φεβρουαρίου) ενώ οι δυο άνδρες θα τιμηθούν το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου με το βραβείο «Ewald von Kleist» για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η παρουσία των κ. Τσίπρα και κ. Ζάεφ στη γερμανική πόλη θα αποτελέσει ευκαιρία για να συζητήσουν την «επόμενη ημέρα» της συμφωνίας, δηλαδή την εφαρμογή της με απαλοιφή όλων των αλυτρωτικών αναφορών σε εκπαιδευτικά εγχειρίδια, τα ταξιδιωτικά έγγραφα, τα εμπορικά σήματα, οικονομικές συμφωνίες αλλά και την ορθή χρήση του ονόματος απ’ όλες τις πλευρές.

Οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας, στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για τη Διεθνή Ασφάλεια, αναμένεται τη δεύτερη ημέρα, το Σάββατο, να τιμηθούν με το βραβείο «Ewald von Kleist». Ανάμεσα στις προσωπικότητες που έχουν τιμηθεί στο παρελθόν με το βραβείο «Ewald von Kleist» (απονέμεται από το 2009) περιλαμβάνονται ο Χένρι Κίσινγκερ, ο Χαβιέ Σολάνα, ο Χέλμουτ Σμιτ, ο Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν, ο ΟΑΣΕ, ο πρώην γερμανός πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιοάχιμ Γκάουκ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ