Ο ιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα μας συμβουλεύει πώς να αντιμετωπίσουμε τις ρυτίδες γέλιου!

Τα προϊόντα που χρειάζεται η ρουτίνα περιποίησής σου και αυτά που θα κάνεις στον ιατρό για άμεσο αποτέλεσμα.

Μπορεί «το γέλιο να δίνει ζωή» και να έχει αποδεδειγμένα πολλά οφέλη για τη ψυχική και σωματική υγεία μας, ωστόσο μπορεί εξίσου εύκολα να προκαλέσει και ρυτίδες έκφρασης γύρω από το στόμα. Φυσικά, η λύση δεν είναι να αρχίσεις να καταπιέζεις το γέλιο σου, ώστε να μην κάνεις τις λεγόμενες «ρυτίδες γέλιου», αλλά να μάθεις πώς μπορείς να τις αντιμετωπίσεις και να τις προλάβεις με συμβουλές περιποίησης, αλλά και πιο εξειδικευμένες θεραπείες που θα κάνεις σε ιατρικό περιβάλλον.

Ορός αντιγήρανσης
Το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση των εν λόγω ρυτίδων έκφρασης είναι, φυσικά, η πρόληψη. Επίλεξε έναν ορό (σέρουμ) που θα ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και, τελικά, θα συμβάλλει στη λείανση των λεπτών γραμμών. 

Αντηλιακή προστασία
Οι «ρυτίδες γέλιου» ή «γραμμές γέλιου» ή ρυτίδες έκφρασης γύρω από το στόμα προκαλούνται από αλλαγές που συμβαίνουν στην επιδερμίδα, όπως είναι η μείωση του κολλαγόνου και η καταστροφή των ελαστικών ιστών. Όλες αυτές οι αλλαγές σχετίζονται με τη χρόνια έκθεση στον ήλιο, γι’αυτό και είναι απαραίτητη η χρήση αντηλιακού κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου. Ιδανικά, προτίμησε κάποιο που περιέχει ένα ορυκτό συστατικό, όπως ο ψευδάργυρος ή το τιτάνιο. 

Κρέμα νυκτός
Μια καλή κρέμα νυκτός μπορεί να ενυδατώσει και να ενδυναμώσει την επιδερμίδα, μειώνοντας τις ρυτίδες του προσώπου. Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό συστατικό που βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου και θα ήταν καλό να υπάρχει στη σύσταση της κρέμας ή σε κάποιο σέρουμ.

Χημικό peeling
Ένα χημικό peeling που θα πραγματοποιηθεί σε ιατρικό περιβάλλον μπορεί να βελτιώσει ακόμα και τις βαθιές ρυτίδες έκφρασης. Συγκεκριμένα, τα διαλύματα που χρησιμοποιούνται προέρχονται από οξέα φρούτων, τα οποία αφαιρούν τις εξωτερικές στοιβάδες της επιδερμίδες, διεγείροντας ταυτόχρονα τους ινοβλάστες που βρίσκονται βαθύτερα στο δέρμα. Με αυτό τον τρόπο παράγεται κολλαγόνο και ελαστίνη και οι γραμμές του προσώπου εξομαλύνονται. 

Dermapen
Ένα πρακτικό και εξελιγμένο εργαλείο με μία κεφαλή μιας χρήσεως, η οποία διαθέτει 12 μικρές βελόνες, οι οποίες μικροτραυματίζουν την επιδερμίδα, ενεργοποιώντας τους ινοβλάστες και βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος. Το αποτέλεσμα; Οι ρυτίδες λειαίνονται και η επιδερμίδα αποκτά τη χαμένη λάμψη της. Το συγκεκριμένο εργαλείο χρησιμοποιείται αποκλειστικά από εξειδικευμένο ιατρό. 

Fillers με υαλουρονικό οξύ 
Τα fillers κάνουν αυτό ακριβώς που υπονοεί και ο όρος τους: γεμίζουν. Το υαλουρονικό οξύ εγχέεται στις ρυτίδες γέλιου (αλλά και σε κάθε ρυτίδα έκφρασης) και δεσμεύει υγρασία, αποκαθιστώντας έτσι τον όγκο και τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας. Πρόκειται για μία ενέσιμη θεραπεία που γίνεται με τη χρήση αναισθητικής κρέμας και είναι εντελώς ανώδυνη. 

Who is Who

Ο Ιάκωβος Γκόγκουα είναι απόφοιτος της Ιατρικής σχολής Πατρών, εξειδικεύεται στον τομέα της αισθητικής ιατρικής και αντιγήρανσης.

Το ενδιαφέρον του και η αγάπη του για τη δουλεία του και την ομορφιά, τον έχει ωθήσει και συνεχίζει να τον παρακινεί για την συνεχή εξέλιξή του.

Έχει εκπαιδευθεί δίπλα σε σπουδαίους γιατρούς του είδους, ακολουθώντας πιστά το κομμάτι της κοσμητικής ιατρικής και έχει λάβει μέρος σε επιστημονικά μετεκπαιδευτικά προγράμματα στη Ρωσία, στο Ισραήλ, στη Σιγκαπούρη και στη Γεωργία, λαμβάνοντας έτσι την απαραίτητη τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση και τη καταπολέμηση της γήρανσης.

Αν και νέος σε ηλικία, έχει ήδη καταφέρει να πρωτοστατεί και να κεντρίζει το ιατρικό ενδιαφέρον, μετρώντας πάνω από 5000 περιστατικά στο ιστορικό του.

Από το 2016 έως και το 2018 εργαζόταν ως επιστημονικός διευθυντής στα Medi Prinou Health Center και επιπλέον το 2018 συνεργαζόταν ως εξωτερικός ιατρός με το δερματολογικό – κοσμητικό ιατρικό κέντρο Focus.

Η συνεχής διάθεσή του για βελτίωση και αυτοανάπτυξη του έχουν χαρίσει έναν μεγάλο αριθμό πιστοποιητικών παρακολούθησης ιατρικών συνεδρίων και τίτλων, εντός και εκτός Ελλάδας.

Ιάκωβος Γκόγκουα MD

Κοσμητική Ιατρική – Αντιγήρανση

 

Άρθρο από τον Ιάκωβο Γκόγκουα MD - Κοσμητική Ιατρική – Αντιγήρανση

Για περισσότερες συμβουλές:

www.regen.gr

Instagram: @_iamjake

Διεύθυνση:

Βασιλίσσης Σοφίας 77

Τηλ: 216 7007070

 

Διαβάστε επίσης: 

Υαλουρονικό οξύ στα χείλη: Ο ιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Ο γιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα εξηγεί: Botox ή filler; Τι είναι το καθένα και πού χρησιμοποιείται

Ο γιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα σας ρωτάει και σας συμβουλεύει: Μήπως ο τρόπος που κοιμάσαι σου προκαλεί ρυτίδες;

Ο ιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα προτείνει: 7 σπιτικές μάσκες προσώπου που θα μεταμορφώσουν την επιδερμίδα σου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ