Βάλε το τρέξιμο στη ζωή σου - 17 λόγοι που θα σε πείσουν

Το τρέξιμο μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου..

Η ομορφιά του τρεξίματος είναι ότι σχεδόν όλοι μπορούν να τρέξουν και να πετύχουν σε ένα σπορ που έχει τη δύναμη να αλλάξει τη ζωή μας.

Δες ορισμένους λόγους που θα σε πείσουν να αρχίσεις να τρέχεις, σύμφωνα με το runningmagazine.gr.

Για να περάσεις χρόνο μόνος

Αν δεν θέλεις να τρέχεις με άλλους , είναι μία ευκαιρία να μείνεις μόνος με τις σκέψεις σου και να χαλαρώσεις.

Επειδή μπορεί να ζήσεις περισσότερο

Αν και το περισσότερο δεν είναι πάντα καλύτερο υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η μέτρια ρουτίνα τρεξίματος θα προσθέσει χρόνια στη ζωή σου ακόμα και αν ασχολείσαι λίγα λεπτά την ημέρα.

Για να πετύχεις ένα στόχο

Δεν χρειάζεται να σου πούμε ότι είναι ωραίο να θέτεις ένα στόχο και στη συνέχεια να τον πετυχαίνεις. Αν πάντα ήθελες να τρέχεις, τώρα είναι η ώρα να αρχίσεις και να το βγάλεις από τη λίστα- είτε στο μαραθώνιο είτε γύρω από το τετράγωνο.

Για να κάνεις νέους φίλους

Μπορείς να βρεις ή να σχηματίσεις ομάδα για να τρέχετε μαζί και να κάνεις νέους φίλους.

Επειδή μπορείς να το κάνεις παντού

Πιθανόν μπορείς να τρέχεις παντού. ‘Όταν πηγαίνεις στη δουλειά σου μπορείς να πας για τρέξιμο. Αν είσαι στις διακοπές μπορείς να τρέξεις επίσης. Αν χιονίζει και βρέχει; Ναι, μπορείς να το κάνεις!

Για να κάψεις θερμίδες

Αν και δεν συνιστούμε την άσκηση μόνο για να κάψεις θερμίδες- υπάρχουν τόσα άλλα οφέλη- δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι το τρέξιμο καίει θερμίδες. Το ατομικό σου κάψιμο θερμίδων εξαρτάται από το φύλο, το βάρος, το επίπεδο δραστηριότητας και το πόσο μακριά και γρήγορα τρέχεις αλλά μπορείς να περιμένεις ότι θα κάψεις περίπου 50% περισσότερες θερμίδες ανά χιλιόμετρο σε σχέση με αν περπατούσες την ίδια απόσταση.

Για να θυμάσαι

Η εκμάθηση μιας γλώσσας δεν είναι ο μόνος τρόπος να κρατήσεις το μυαλό σου σε καλή κατάσταση. Έρευνες υποδεικνύουν ότι η σωματική δραστηριότητα είναι ακόμα πιο σημαντική στην πρόληψη της νοητικής εξασθένησης.

Επειδή θα κοιμηθείς καλύτερα

Όσοι ασκούνταν τακτικά ανέφεραν σημαντικά καλύτερο ύπνο σε σχέση με όσους έκαναν καθιστική ζωή, σε έρευνα του 2013. Ωστόσο, το πιο υποσχόμενο εύρημα ήταν ότι η πρόσθεση 10 λεπτών άσκησης βοήθησε όσους δεν ασκούνταν τους βοήθησε να κοιμούνται καλύτερα.

Για να χαλαρώσεις

Οι χημικές ουσίες που φέρνουν ευεξία μπορούν επίσης να μειώσουν το στρες, ακόμα και αν η άσκηση αποτελεί παράγοντα στρες για το σώμα.

Για την καρδιά σου

Η Αμερικανική Ένωση Καρδιολόγων συνιστά 40 λεπτά μέτριας έως έντονης αερόβιας άσκησης- όπως τρέξιμο- 3 έως 4 φορές την εβδομάδα για να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης.

Για να έχεις μεγαλύτερη ενέργεια

Μπορεί ενδεχομένως να σκεφτείς ότι το τρέξιμο θα σε εξαντλήσει μετά από μία κουραστική ημέρα αλλά η άσκηση χρησιμεύει για να αποκτήσεις ενέργεια, και είναι ίσως καλύτερη από ένα σύντομο ύπνο.

Για τα χαμόγελα

Χημικές ουσίες που απελευθερώνονται στον οργανισμό και φέρνουν ευεξία είναι το αποτέλεσμα του τρεξίματος και ο αθλητής αισθάνεται ανεβασμένος.

Επειδή μπορεί να μειώσεις τον κίνδυνο καρκίνου

Σύμφωνα με το National Cancer Institute υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η άσκηση οδηγεί σε χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου στο μαστό και στο παχύ έντερο. Νέες έρευνες υποδεικνύουν ότι η άσκηση δίνει κάποιο όφελος έναντι των καρκίνων ενδομητρίου, πνεύμονα και προστάτη, επίσης.

Επειδή περνάς περισσότερο χρόνο έξω

Λίγον επιπλέον χρόνος στη φύση σας διατηρεί ήρεμους, ευτυχισμένους και με ενέργεια.

Προστατεύεις τα οστά σου

Το τρέξιμο είναι σημαντικό για το χτίσιμο ισχυρών και υγιών οστών και επιβραδύνει την οστική απώλεια. Επίσης δεν οδηγεί σε αρθρίτιδα.

Για να αποφύγεις κρυολογήματα

Μπορείς να αποφύγεις την περίοδο γρίπης αν συνηθίζεις να τρέχεις. Μέτρια ποσότητα άσκησης φαίνεται να ενισχύει την ικανότητα του ανοσοποιητικού να αποφεύγει τους ιούς.

Για να δεις νέα μέρη

Μπορείς να δεις περισσότερα μέρη σε γρηγορότερο ρυθμό αν τρέχεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ