Όταν στα 80's αυτός ο κούκλος ηθοποιός έγινε διάσημος με το «Σεξ, ψέματα και βιντεοταινίες» και μετά χάθηκε! (φωτό)

Πρόκειται για τον ηθοποιό James Spader, ο οποίος υποδυόταν τον Graham Dalton. 

Ο ηθοποιός έμεινε γνωστός παίζοντας μάλλον γλοιώδεις ρόλους, έχει χτίσει μια αξιοσημείωτη καριέρα στην αμερικανική τηλεόραση, παίζοντας σε σειρές όπως το Boston Legal και το The Office.

Στο σινεμά συγκέντρωσε τα βλέμματα στο Σεξ, Ψέμματα και Βιντεοταινίες του Στίβεν Σόντερμπεργκ, στο Crash και στη Γραμματέα. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως «το πόστερ boy της σεξουαλικής δυσλειτουργίας». Οι χαρακτήρες του διαθέτουν έμφυτη την «ανωμαλία».

Ακόμα και αν το θελήσει, δεν θα τα καταφέρει να κρυφτεί από τη δημοσιότητα. Ο ρόλος του στο Blacklist (για τον οποίο προτάθηκε για Χρυσή Σφαίρα) ήταν το δεύτερο βήμα. Το πρώτο ήταν η παρουσία του στο Lincoln του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Το 2015 θα έρθει το επόμενο: η παρουσία του ως το ρομπότ Άλτρον στο Avengers: Age of Ultron. Ναι, ως κακός των Εκδικητών θα δώσει το όνομα του σε ολόκληρη την ταινία.

Για τον Τζος Γουέντον, σύμφωνα με το cinepivates.gr ο Σπέιντερ δεν ήταν μια παράξενη επιλογή. «Ο Σπέιντερ ήταν η πρώτη και μοναδική μου επιλογή. Έχει αυτή την υπνωτιστική φωνή που μπορεί να είναι παράξενα υπνωτιστική και επιβλητική, αλλά είναι ταυτόχρονα πολύ ανθρώπινη και χιουμοριστική. Ο Άλτρον δεν είναι ο Χαλ. Ο Σπέιντερ μπορεί να παίξει όλα τα επίπεδα. Αυτός είναι ο τύπος που μπορεί να κάνει κομμάτια τους Εκδικητές» είπε ο σκηνοθέτης, ο οποίος τον έχει εκθειάσει τόσο πολύ, ώστε να φτάσει στο σημείο να τον συγκρίνει με τον αγαπημένο μας Λόκι (Τομ Χίντλεστον) και να τον βρει πολύ καλύτερο.

Όσο για τον ίδιο; «Το άγνωστο με ελκύει πολύ» παραδέχεται. «Μου αρέσουν τα σκοτεινά μέρη» λέει. «Για αυτά είμαι περίεργος».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ