Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Διατροφή ή άσκηση; Ποιο είναι τελικά το «μυστικό» για την επιτυχημένη απώλεια βάρους;

Ποιο είναι τελικά το «μυστικό» για την επιτυχημένη απώλεια βάρους;

Αρκετοί εστιάζουν αποκλειστικά στη διατροφή τους προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους. Σίγουρα, ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη, όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και ο καλύτερος τρόπος για κάποιον που προσπαθεί να χάσει επιπλέον κιλά και στη συνέχεια να διατηρήσει σταθερό το βάρος του.

Μία νέα μελέτη από την Ιατρική Σχολή Anschutz του Πανεπιστημίου του Κολοράντο, διαπίστωσε ότι η άσκηση ήταν πιο αποτελεσματική από τη διατροφή για τους ανθρώπους που προσπαθούσαν να διατηρήσουν σταθερό το βάρος τους, αφού είχαν χάσει τα επιπλέον κιλά.

Με άλλα λόγια, η μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που διατηρούν την απώλεια βάρους (ορίζονται στη μελέτη ως άτομα που διατηρούν μειωμένο σωματικό βάρος 30 κιλών ή περισσότερων για διάστημα μεγαλύτερο από ένα χρόνο) βασίζονται στη φυσική δραστηριότητα για να παραμείνουν σε ενεργειακή ισορροπία (αντί για περιορισμό της πρόσληψης τροφής) ώστε να αποφύγουν την επαναφορά του βάρους.

«Αυτή η μελέτη απαντάει στο δύσκολο ερώτημα γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι προσπαθούν σκληρά να διατηρήσουν το βάρος τους σταθερό για μία μεγάλη χρονική περίοδο», λέει η Danielle Ostendorf, μεταδιδακτορική συνεργάτης στο κέντρο υγείας και ευεξίας CU Anschutz.

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν για μία ακόμη φορά τα οφέλη της άσκησης που σχετίζονται με την απώλεια βάρους και την υγεία. Πέρα όμως από τα σωματικά οφέλη, υπάρχουν και τα ψυχικά που αποτελούν έναν ακόμη σημαντικό λόγο για να γυμνάζεστε τακτικά.

Πηγή: mindbodygreen.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ