Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός του μουσικού θεάτρου Τζίνα Βούλγαρη - Έπαιξε σε γνωστές ταινίες

Η κηδεία της θα γίνει το Σάββατο

Πέθανε σε ηλικία 80 ετών  η ηθοποιός του μουσικού θεάτρου Τζίνα Βούλγαρη. Η κηδεία της θα γίνει το Σάββατο το πρωί στο Νέο Κοιμητήριο Γλυφάδας.

Την είδηση του θανάτου της  έκανε γνωστή με ανάρτηση στο facebook ο Σπύρος Μπιμπίλας:

«Μια αγαπημένη παλιά ηθοποιός, η Τζίνα Βούλγαρη, μια πανέμορφη γυναίκα κι ένας γλυκός άνθρωπος έφυγε…. Αντίο, γλυκιά μας Τζίνα… Ποτέ δεν θα ξεχάσω τις ευχές που ποτέ δεν παρέλειπες να μου δίνεις κάθε πρώτη του μηνός με τόση αγάπη… 11 το πρωί του Σαββάτου την αποχαιρετούμε από το Νέο Κοιμητήριο Γλυφαδας», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

 

Ποια ήταν η Τζίνα Βούλγαρη

Γεννήθηκε στην Αθήνα 1939 και ήταν ηθοποιός του μουσικού θεάτρου. Εμφανίστηκε αρχικά ως τραγουδίστρια στην Αίγλη Ζαππείου, στο Γκρην Παρκ της οδού Μαυρομματαίων και στο Άλσος του Πεδίου Άρεως με τον κονφερανσιέ-ηθοποιό Γιώργο Οικονομίδη.

Απέκτησε άδεια άσκησης επαγγέλματος ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο. Συνεργάστηκε με πολλούς πρωταγωνιστές της μουσικής σκηνής (Ορέστη Μακρή, Σπεράντζα Βρανά, Βέμπο κ. ά.). Τα τελευταία χρόνια της σταδιοδρομίας της εργάστηκε, κυρίως, ως τραγουδίστρια σε πολλά νυχτερινά κέντρα της Αθήνας. Διέκοψε τις εμφανίσεις της περί το 1985. Ήταν παντρεμένη για λίγο καιρό με τον Πέτρο Πανταζή.

Ταινίες στις οποίες συμμετείχε:

- Ο πεθερόπληκτος (1968)
- Η γόησσα (1967) [Κατερίνα]
- Ένας απένταρος λεφτάς (1967) 
- Ο Μελέτης στην Άμεσο Δράση (1966)
- Χωρίσαμε ένα δειλινό (1966) [Τζούλια]
- Γλυκιά, γλυκιά μου αγάπη (1965)
- Το κάθαρμα (1963)
- Μην είδατε τον Παναή; / Καταζητείται ο Βέγγος (1962)
- Μετά την αμαρτία (1960)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ