Ντοματιά γίγας: 10.000 ντομάτες παράγει ένα μόνο "δέντρο" (φώτο-βίντεο)

Φυτεύεται σε γλάστρα και καλλιεργείται πάνω σε πέργκολα

Αυτή η ντοματιά γίγας  είναι γνωστή  ως Cyphomandra Betacea Sendt. Αυτό το φυτό είναι το πιο γνωστό μεταξύ της οικογένειας των 30 φυτών του είδους.

Ανήκει  στην οικογένεια Solanaceae. Είναι γνωστή με  διαφορετικά ονόματα σε όλο τον κόσμο.  Ωστόσο,  πρόσφατα αφότου το φυγό βρέθηκε στη Νέα Ζηλανδία, ονομάστηκε tamarillo και στον εμπορικό κόσμο, είναι γνωστό με αυτό το όνομα από τότε.

Την αποκαλούν ντοματιά – χταπόδι λόγω του μεγέθους και του σχήματος της.  Η συγκεκριμένη ντοματιά φυτεύεται σε μια γλάστρα , πράγμα που το επιτρέπει η μικρή ρίζα της , και στη συνέχεια καλλιεργείται πάνω σε μια πέργκολα, φροντίζοντας να αναπτυχθεί αρκετά έτσι ώστε να υπάρχει παραγωγή πολλών κιλών.



 

Η καλλιέργειά της κατά τα άλλα είναι ίδια με τις συνηθισμένες ντοματιές και το αποτέλεσμα της παραγωγής ικανοποιεί και τους πλέον απαιτητικούς, αφού μπορεί να δώσει μέχρι και 10.000 ντομάτες!  Όταν αναπτυχθεί πλήρως η ντοματιά μπορεί να φτάσει σε ύψος 3,5 μέχρι 5,5 μέτρων, αναφέρει το grand voyage italy.com

 Ωστόσο, έχει σημειωθεί ότι μερικά από τα μεγαλύτερα δέντρα του είδους μπορούν να φτάσουν το ύψος των  7,5 μέτρων

Το δέντρο αυτό έχει αρωματικά φύλλα σε σχήμα καρδιάς. Οι καρποί της δεν είναι μεγάλες και στρογγυλές ντομάτες αλλά μικρές με  ωοειδές σχήμα αυγού.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ