Πρωταθλητές οι Αμερικανοί στα air conditions! Τα αφήνουν ανοικτά παντού όλη μέρα - Όλη η λίστα κατανάλωσης ενέργειας

Σε αυτή την χώρα  γίνεται η μεγαλύτερη σπατάλη....

Και ενώ πολλά εκατομμύρια Αμερικανοί περιμένουν ένα μεγάλο κύμα καύσωνα, το οποίο μπορεί να φτάσει και τους 40 βαθμούς Κελσίου, να χτυπήσει τις ΗΠΑ, άλλοι τόσοι καθησυχάζονται ότι θα βρουν καταφύγιο από την υπερβολική ζέση σε εσωτερικούς χώρους όπου τα  air conditions δεν θα σταματούν ούτε λεπτό. 

Μια μεγάλη έρευνα έδειξε πως οι Αμερικανοί είναι σπάταλοι με τον κλιματισμό, αφού αφήνουν τα air conditions ανοικτά, στο σπίτι, στο γραφείο και σχεδόν παντού. 

Μάλιστα οι Ευρωπαίοι που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ για πρώτη φορά, συχνά συγκλονίζονται με το πόσο κρύα είναι τα περισσότερα κτίρια. 

 Όπως σημειώνει το Statista οι Αμερικανοί έχουν συνηθίσει να έχουν αναμμένα τα κλιματιστικά παντού και συνέχεια. 

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας καμία χώρα στον κόσμο δεν καταναλώνει τόση ενέργεια, όση οι ΗΠΑ για την διατήρηση χαμηλών θερμοκρασιών σε εσωτερικούς χώρους. 

Συγκεκριμένα οι ΗΠΑ το 2016 κατανάλωσαν 616 TWh (1 teraWatt - 1,000,000,000,000 Wh) ενώ ή δεύτερη χώρα σε κατανάλωση, αλλά με σημαντική διαφορά, είναι η Κίνα (450ΤWh) και ακολουθεί το σύνολο των χωρών της ΕΕ με περίπου το 1/4 (152TWh)κατανάλωσης συγκριτικά με τις ΗΠΑ. 

Όπως προκύπτει από τον ακόλουθο πίνακα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, καμία χώρα δεν καταναλώνει σχεδόν την ίδια ενέργεια με τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ