Halloween: Οι Αμερικανοί ξοδεύουν 490 εκατ. δολάρια για να ντύσουν τα κατοικίδια τους με κοστούμια   

Περίπου 490 εκατ. δολάρια αναμένεται να ξοδέψουν σε στολές και αξεσουάρ για τα κατοικίδια τους οι Αμερικανοί, ενόψει της γιορτής του Halloween στις 31 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Καταναλωτών, το ποσό εκτιμάται πως θα φτάσει σχεδόν το μισό δισεκατομμύριο δολάρια, ήτοι τα διπλάσια από όσα ξόδεψαν το 2010.

Όπως αναφέρει το Marketwatch, σύμφωνα με την Ένωση Αμερικανικών Προϊόντων για Κατοικίδια (APPA), οι Αμερικανοί ξοδεύουν για τα κατοικία τους περισσότερα χρήματα από ποτέ.

Μάλιστα, το 2018 ξόδεψαν το ποσό - ρεκόρ των 72,56 δισ. δολαρίων σε τροφές, φάρμακα, κτηνιατρικές εξετάσεις και αγορές προϊόντων σχετικών με τα κατοικίδια.

«Σήμερα περισσότερο από ποτέ, οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων βλέπουν τα ζώα αυτά ως αναπόσπαστα μέλη της οικογένειας τους και της ζωής τους» σύμφωνα με τον πρόεδρο της APPA, Μπομπ Βετερέ. «Είναι ξεκάθαρο πως είναι προτεραιότητα να δώσουν στα κατοικίδια τους, την καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής, για αυτό είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα».

Όσον αφορά τις αγορές που συνδέονται με το Halloween γενικότερα στις ΗΠΑ, οι Αμερικανοί - μέχρι στιγμής - έχουν ξοδέψει 8,8 δισ. δολάρια το 2019, με τα 3,2 δισ. δολάρια από αυτά να προορίζονται σε κοστούμια για παιδιά και ενηλίκους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ