Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Γκέι κατήγγειλε την εταιρεία του: Μείωσαν το μισθό του ώστε να είναι ίσος με των γυναικών συνάδελφων του  

Μήνυση σε εταιρεία στη Νέα Υόρκη στην οποία εργαζόταν κατέθεσε ομοφυλόφιλος γιατί όπως αναφέρει στο κείμενο του μείωσαν το μισθό στο μισό προκειμένου να είναι ίδιος «με των άλλων γυναικών στο γραφείο».

Ο υπάλληλος ο οποίος κατηγορεί τους εργοδότες του για διακρίσεις, υποστηρίζει, επίσης, ότι στόχος τους ήταν να τον υποβαθμίσουν από τη στιγμή που έμαθαν ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Ο ίδιος περιγράφει ότι μια εβδομάδα μετά την πρόσληψή του, οι συνάδελφοί του άρχισαν να σχολιάζουν το «κοριτσίστικο» δαχτυλίδι αρραβώνων του προσθέτοντας ότι όταν τον ρώτησαν αν φοράει το ίδιο η γυναίκα του εκείνος απάντησε ότι το φοράει ο σύντροφός του.

Ο υπάλληλος  υποστήριζει ότι από εκεί και πέρα όλα άλλαξαν καθώς άρχισαν να τον αποκλείουν από συναντήσεις και εξόδους μετά τη δουλειά.

Όταν, δε, κάλεσε στο γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου για ενημέρωση, του ανακοίνωσαν ότι ο μισθός του μειώθηκε πάνω από 50%, από τα 145.000 δολάρια στα 70.000 δολάρια.

«Δεν μπορούσα να κοιμηθώ το βράδυ με τη σκέψη ότι πληρωνόσουν περισσότερα από τα άλλα θηλυκά στο γραφείο» φέρεται να είπε, μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στον ίδιο.

Ο δυσαρεστημένος υπάλληλος γράφει, επίσης, στη μήνυσή του ότι τελικά ο μισθός του μειώθηκε στα 58.000 δολάρια.

Οι δικηγόροι της εναγόμενης εταιρείας, πάντως, μιλώντας στο NBC χαρακτήρισαν «αβάσιμους» τους ισχυρισμούς του υπαλλήλου. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ