Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

4 εκπληκτικοί λόγοι για να πάρεις βιβλία τα Χριστούγεννα!

Είναι η περίοδος που αποδεδειγμένα, γίνεται ένα καταναλωτικό πάρτυ!

Κάθε χρόνο, οι περισσότεροι από μας κατακρίνουμε τις καταναλωτικές υπερβολές, όμως η περίοδος των Χριστουγέννων, συνεχίζει να είναι βαθιά καταναλωτική! Ρούχα, υποδήματα, κοσμήματα και πλέον gadgets, γίνονται ανάρπαστα τέτοια εποχή σε όλον τον κόσμο.

Τα βιβλία; Και αυτά φαίνεται ότι «ζουν» περισσότερο μέσα στις γιορτές. Μήπως θα έπρεπε να αυξήσουμε τον …καταναλωτισμό μας αναφορικά με τα βιβλία; Αν ναι, γιατί;

1. Δεν είναι καταναλωτισμός! Είναι βιβλιοφαγία!
Αυτό βέβαια, είναι το κυρίαρχο επιχείρημα των βιβλιοφάγων όταν γυρνούν σπίτι με 4-5 νέα βιβλία –τουλάχιστον- από το βιβλιοπωλείο. Οι βιβλιοφάγοι, γιορτάζουν κάθε μέρα και είναι δυστυχώς πολύ λιγότεροι από αυτούς που δε βλέπουν τα βιβλία με τόσο καλό μάτι! Μια καλή αρχή πάντως για να μειώσουμε το ένστικτο της κατοχής αντικειμένων και να πάψουμε να συνδέουμε τις γιορτές με υπερκαταναλωτικές συνήθειες και να πλησιάσουμε αυτές τις γιορτές γι’ αυτά που πραγματικά πρεσβεύουν. Το βιβλίο, μάς βάζει το πνεύμα σε λειτουργία και όταν αυτό βρίσκεται σε κατάσταση «παίρνω μπροστά» δε χρειαζόμαστε και πολύ την παρέα των…αντικειμένων.

2. Η καλύτερη παρέα δίπλα σε δέντρο και θέρμανση…
Στις γιορτές των Χριστουγέννων, έχουμε τη χαρά να απολαμβάνουμε στολισμό, ωραίες εικόνες μαζί με θαλπωρή. Ειδικά όταν το κρύο του καιρού περνάει το σύνηθες, έχουμε κάθε λόγο να μείνουμε στο σπίτι. Εκεί, νιώθουμε ηρεμία και χαλάρωση και έχουμε την ευκαιρία να το απολαμβάνουμε στολισμένο. Εκεί λοιπόν στην πολυθρόνα, κλέβουμε λίγο χρόνο από τους ανθρώπους μας και αφήνουμε τις σελίδες ενός βιβλίου να μας συνεπάρουν. Το καλύτερο βέβαια είναι να μπορούμε να μιλήσουμε με αφορμή αυτό το βιβλίο, με τους ανθρώπους μας, σύμφωνα με το tsemperlidou.gr.

3. Χριστουγεννιάτικη …βιβλιοσυζήτηση.
Εκτός από τις ευχές και τη βαθιά επικοινωνία με τους ανθρώπους που αγαπούμε, έχουμε την ευκαιρία για λίγες μέρες, να επικοινωνήσουμε μαζί τους πιο πολύ και πιο βαθιά. Ένα βιβλίο που διαβάζεται και ένα βιβλίο που μπορεί και αυτοί να διαβάζουν μπορεί να κάνουν …παρέα! Τα βιβλία και οι ιστορίες που ξεδιπλώνουν, πάντα έχουν ένα κυρίαρχο μήνυμα που αφορά τη ζωή μας. Αυτό το μήνυμα μας δίνει την ευκαιρία να ανοίξουμε τα πορτο-παράθυρά μας προς τον κόσμο, να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας και να σκεφτούμε πράγματα που είτε δεν έχουμε το χρόνο να σκεφτούμε είτε πολύ απλά, δε μας έχουν περάσει ποτέ από το μυαλό. Ωραίες και ανθρώπινες συζητήσεις, μπορούν να λάβουν χώρα εξ’ αφορμής βιβλίων, μέσα στα Χριστούγεννα!

4. Αρχή πνευματικότητας!
Οι γιορτές, μας δίνουν μια πολύ καλή ευκαιρία να ταυτίσουμε μαζί τους νέες συνήθειες! Η αλλαγή του χρόνου, μας αναγκάζει να θέτουμε στόχους, έτσι μπορούμε να βάλουμε στόχο να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με το βιβλίο η οποία σχέση έχει περάσει από σαράντα κύματα (και λόγω σχολείου, πανεπιστημίου κτλ). Πνευματική ζωή, σημαίνει να μπορούμε να νιώθουμε και παράλληλα να σκεφτόμαστε κάθε μας στιγμή, είτε είμαστε καλά, είτε όχι. Να ξέρουμε τι έχουμε ανάγκη κάθε φορά και έτσι να μην μας οδηγεί ο πανικός. Τα Χριστούγεννα λοιπόν, μπορούμε να ξεκινήσουμε αυτό το όμορφο ταξίδι προς την γαλήνη!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ