Η τελική συμφωνία για το Megxit: Η Μέγκαν κι ο Χάρι χάνουν οριστικά τους βασιλικούς τους τίτλους & επιστρέφουν χρήματα στο βρετανικό κράτος - Η απόφαση της βασίλισσας (φώτο-βίντεο)

Το νέο μοντέλο που προέκυψε από το τελικό Deal για το Megxit θα τεθεί σε εφαρμογή την άνοιξη του 2020

Η βασίλισσα Ελισάβετ ανακοίνωσε τη νέα συμφωνία που επετεύχθη μετά τη συνάντηση της με τον Πρίγκιπα Χάρι, τον Πρίγκιπα Ουίλιαμ και τον πρίγκιπα Κάρολο την περασμένη Δευτέρα.

Βάσει της συμφωνίας ο Χάρι και η Μέγκαν δεν θα χρησιμοποιούν πια τους βασιλικούς τους τίτλους και δεν θα εμφανίζονται πουθενά ως εκπρόσωποι της βασίλισσας.

Θα συνεχίσουν να εργάζονται στα ιδιωτικά τους project και συμφώνησαν να επστρέψουν το βρετανικό κράτος , τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την ανακαίνιση του Frogmore Cottage. του σπιτιού τους στο κάστρο του Γουίνδσορ.

Η νέα ανακοίνωση της βασίλισσας Ελισάβετ αναφέρει: 

"Μετά από πολλούς μήνες συζητήσεων και μετά τις πρόσφατες αποφάσεις, είμαι στην ευχάριστη να ανακοινώσω ότι μαζί βρήκαμε μια επικοιδομητική και υποστηρικτική λύση για τον εγγονό μου και την οικογένειά του.

Ο Χάρι, η Μέγκαν και ο Αρτσι θα είναι πάντα αγαπημένα μέλη της οκογένειάς μου Αναγνωρίζω τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν ως αποτέλεσμα του έντονου ελέγχου που δέχθηκαν κατά τα τελευταία δύο χρόνια και υποστηρίζω την επιθυμία τους για μια πιο ανεξάρτητη ζωή.

Διαβάστε επίσης: Σε εικόνες μια ολόκληρη δεκαετία της βασιλικής οικογένειας - Λίγο πριν η Μέγκαν βγει από το κάδρο (φώτο)

Θέλω να τους ευχαριστήσω για όλο το αφοσιωμένο έργο τους σε όλη  τη χώρα, την Κοινοπολιτεία και έξω  ​​από αυτήν και είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη για το πόσο γρήγορα η Μέγκαν έγινε μέλος της οικογένειας.

Είναι η ελπίδα ολόκληρης της οικογένειάς μου ότι η σημερινή συμφωνία τους επιτρέπει να αρχίσουν να οικοδομούν μια ευτυχισμένη και ειρηνική νέα ζωή. "

Αργότερα το παλάτι του Μπάκιγχαμ εξέδωσε μια δεύτερη ανακοίνωση

 "Ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex είναι ευγνώμονες στην Αυτής Μεγαλειότητα και τη Βασιλική Οικογένεια για τη συνεχή υποστήριξή τους καθώς ξεκινούν το επόμενο κεφάλαιο της ζωής τους. Όπως συμφωνήθηκε στην καινούργια αυτή διαπραγμάτευση , κατανοούν ότι υποχρεούνται να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα στρατιωτικά καθήκοντα του Πρίγκιπα Χάρι. Οι "Sussex" δεν θα εισπράτουν πια δημόσια κονδύλια για τα βασιλικά τους καθήκοντα. Με την ευλογία της βασίλισσας,θα συνεχίσουν να ασχολούνται με  τις ιδιωτικές τους υποχρεώσεις.

 Καθώς δεν μπορούν πλέον να εκπροσωπούν τυπικά τη Βασίλισσα, οι Sussexes έχουν καταστήσει σαφές ότι με όλα όσα κάνουν θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις αξίες της Αυτού Μεγαλειότητας. Οι Sussexes δεν θα χρησιμοποιήσουν τους τίτλους HRH τους, επειδή δεν εργάζονται πλέον ως επίσημα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας".


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as ‘senior’ members of the Royal Family and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen. It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment. We now plan to balance our time between the United Kingdom and North America, continuing to honour our duty to The Queen, the Commonwealth, and our patronages. This geographic balance will enable us to raise our son with an appreciation for the royal tradition into which he was born, while also providing our family with the space to focus on the next chapter, including the launch of our new charitable entity. We look forward to sharing the full details of this exciting next step in due course, as we continue to collaborate with Her Majesty The Queen, The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and all relevant parties. Until then, please accept our deepest thanks for your continued support.” - The Duke and Duchess of Sussex For more information, please visit sussexroyal.com (link in bio) Image © PA

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) στις

Τι αλλάζει στη ζωή του Χάρι και της Μέγκαν - Οι νέοι τίτλοι

Η Μέγκαν και ο Χάρι συμφώνησαν να επιστρέψουν τα 2,4 εκατ. λίρες των Βρετανών φορολογουμένων , τα οποία δαπανήθηκαν για την ανακαίνιση του Frogmore Cottage. Το νέο μοντέλο θα τεθεί σε ισχύ από την άνοιξη του 2020.

Μετά την εφαρμογή της συμφωνίας η Μέγκαν και ο Χάρι θα κρατήσουν τους τίτλους "Δούκας και Δούκισσα του Σάσεξ" και θα μπορούν να τους αποκαλούν : Χάρι , ο Δούκας του Σάσεξ (όχι Πρίγκιπας Χάρι), και Μέγκαν η Δούκισσα του Σάσεξ.

Ο Χάρι χάνει τα στρατιωτικά του αξιώματα και δεν θα υπηρετεί πια ως πρεσβευτής της Κοινοπολιτείας Νεολαίας, που εκπροσωπεί τη Βασίλισσα, αναφέρει το Hello Magazine.

Θα αποσυρθεί από γενικός αρχηγός του βασιλικού Ναυτικού,  Επίτιμος Αεροπορικός Διοικητής της RAF Honington και Commodore-in-Chief..

Αυτός και η Meghan, ωστόσο, θα διατηρήσουν τους ρόλους τους ως Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Κοινοπολιτείας Trust της Βασίλισσας. Θα υπάρξει, ωστόσο, μια μεταβατική περίοδος προτού τεθούν σε εφαρμογή όλα αυτά.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ