Australian Open: Θρίαμβος για την Μαρία Σάκκαρη - Για πρώτη φορά στους 16 ενός Grand Slam

Η Μαρία Σάκκαρη, νίκησε 6-4, 6-4 την 24χρονη Αμερικανίδα, Madison Keys (Νο 11), μετά από μία ώρα και 15 λεπτά και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της, στον 4ο γύρο του Australian Open, αλλά και ενός Major τουρνουά. 

Ευδιάθετη, αλλά και συγκροτημένη ήταν η Μαρία Σάκκαρη στη συνέντευξη Τύπου μετά τη μεγάλη πρόκρισή της στον 4ο γύρο του Australian Open, καθώς πιστεύει στις δυνατότητές της και δεν θέλει το ταξίδι της στη Μελβούρνη να ολοκληρωθεί εδώ.

"Πιστεύω πως μπορώ να πάρω το τουρνουά, αλλιώς δεν θα ήμουν εδώ. Αυτό το πράγμα το κάνω γιατί το αγαπώ και αν δεν πίστευα σε μένα, θα είχα σταματήσει πολύ νωρίτερα και παίζω πραγματικά γιατί πιστεύω πως μπορώ να κερδίσω το τουρνουά. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω και όπου με πάει", δήλωσε η Σάκκαρη, μετά τη νίκη της με 6-4, 6-4 επί της Madison Keys στη Margaret Court Arena.

Για πρώτη φορά στην καριέρα της προκρίθηκε στον 4ο γύρο ενός Grand Slam η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που έπιασε έναν στόχο που είχε εδώ και καιρό, αλλά δεν επαναπαύεται, καθώς πιστεύει πως μπορεί να προχωρήσει ακόμα πιο μακριά.

"Ήμουν σίγουρη ότι θα συμβεί και απλά έγινε τώρα. Δεν έχω αφήσει τον εαυτό μου να χαρεί τόσο, γιατί δεν θέλω να σταματήσει εδώ. Θέλω να πάει όσο πιο μακριά γίνεται. Ένα εμπόδιο πέρασε, αλλά πάμε τώρα για το επόμενο, γιατί ξέρω ότι μπορώ."

Όσο για το σημερινό αγώνα με την Keys, η Μαρία κατάφερε να βγάλει την Αμερικανίδα από το παιχνίδι, την ώθησε να κάνει πολλά αβίαστα λάθη, ενώ ακόμα και όταν βρέθηκε πίσω με 2-4 στο 2ο σετ, κατάφερε να μείνει συγκεντρωμένη και ψύχραιμη, για να φτάσει σ' αυτό το αποτέλεσμα, σύμφωνα με το tennisnews.gr.

"Διατήρησα την ψυχραιμία μου, σκέφτηκα αυτά που μου είχε πει ο Tom (Hill) στην περίπτωση που θα βρισκόμουν σε τέτοια θέση. Νομίζω το κλειδί σήμερα ήταν να επιστρέψω όσες πιο πολλές μπάλες μπορώ στο κέντρο του γηπέδου και στη μεριά του ρεβέρ της, οπότε αυτό προσπάθησα να κάνω.

Μελέτησα αρκετά και συζητήσαμε κάποια πράγματα με τον Tom. Είχα μια ξεκάθαρη ιδέα στο κεφάλι μου για το πως πρέπει να παίξω, οπότε ακολούθησα αυτό. Αποδέχτηκα από την αρχή ότι δεν μπορώ να παίξω το παιχνίδι της, να χτυπάω τη μπάλα με 200 χλμ/ώρα. Έπρεπε να κάνω κάτι άλλο για να τη βγάλω από τη ζώνη ασφαλείας της. Αποδέχτηκα ότι δεν μπορώ να παίξω το τέλειο τένις σήμερα, το είχα ξεκαθαρίσει στο μυαλό μου και αυτό βοήθησε."

Την Κυριακή, η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Petra Kvitova, που κάνει ένα πολύ καλό τουρνουά, βρίσκεται στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης και πέρσι ήταν φιναλίστ στη Μελβούρνη. Άλλες 3 φορές έχει συναντηθεί με την Kvitova, κερδίζοντας τις δυο τελευταίες, στη Ρώμη και στο Σινσινάτι.

"Έχουμε παίξει 3 φορές νομίζω, έχω κερδίσει τις 2 τελευταίες. Σίγουρα είναι μια πολύ δύσκολη παίκτρια, ειδικά στα Grand Slam φαντάζομαι ότι παίζει μια ταχύτητα πάνω και πνευματικά και τενιστικά. Αλλά στο σημείο που έχω φτάσει δεν φοβάμαι κανέναν και πιστεύω στον εαυτό μου. Σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί είναι μια παίκτρια που δε σ' αφήνει να παίξεις, αλλά νομίζω πως και εκείνης το παιχνίδι μου δεν της πολυαρέσει."

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ