"For Katerina": Ο Αλέξανδρος Γεωργίου τρέχει 573 χιλιόμετρα στη μνήμη της αγαπημένης του συζύγου - Ακολουθεί την πορεία της ζωής της

Το «For Katerina» αποτελεί έναν φόρο τιμής για την μαχήτρια Κατερίνα

Ο δρομέας Αλέξανδρος Γεωργίου αποφάσισε να τρέξει 573 χιλιόμετρα σε 8 ημέρες στη μνήμη της αγαπημένης του συζύγου, που έφυγε από τη ζωή, έχοντας πρώτα πολεμήσει γενναία απέναντι σε έναν ύπουλο εχθρό, σε μια άνιση μάχη, που κράτησε πέντε μήνες.

Το «For Katerina» αποτελεί έναν φόρο τιμής για την μαχήτρια Κατερίνα και για τον λόγο αυτό ακολουθεί την πορεία της ζωής της.

 Η Κατερίνα Βελονίδου ήταν ένας άνθρωπος χαρούμενος, αισιόδοξος, ευτυχισμένος και πάντα χαμογελαστός.

«Ακόμα και όταν της έτυχε αυτή η ατυχία, ποτέ δεν είπε «γιατί σε μένα;». Αντ’ αυτού πίστευε πως όλα στη ζωή γίνονται για κάποιον λόγο...» αναφέρει ο σύζυγός της στο forkaterina.com, το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα.

«Στον αγώνα της αυτόν της συμπαραστάθηκαν πολλοί άνθρωποι, γνωστοί και άγνωστοι, γι’ αυτό και έλεγε πως νιώθει πολλή αγάπη γύρω της».

 

 

Το «For Katerina» είναι ένα δρομικό γεγονός, που πραγματοποιείται τον σύζυγό της Αλέξανδρο, ο οποίος θέλει  να τιμήσει όλους όσοι «έφυγαν» από τη ζωή ύστερα από μάχη με τον καρκίνο, για να δώσει δύναμη σε όσους δίνουν τη δική τους μάχη, στους συγγενείς-συνοδούς τους, οι οποίοι δίνουν τον δικό τους αγώνα και τέλος για να ευαισθητοποιήσει τους υπόλοιπους.

Η αφετηρία του συγκινητικού αυτού, τιμητικού δρόμου τρεξίματος βρίσκεται στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης και ο τερματισμός στην Κερατέα Αττικής.

Η διαδρομή ακολουθεί την πορεία της ζωής της Κατερίνας από την πόλη που γεννήθηκε ως την πόλη που ζούσε με τον σύζυγο και τον γιο της. 

Ο Αλέξανδρος Γεωργίου ξεκίνησε στις 27 Ιουνίου από τη Νεάπολη Θεσσαλονίκης και μέσα σε 8 ημέρες έτρεξε 573 χιλιόμετρα για να καταλήξει σήμερα στην Κερατέα Αττικής.

Το «For Katerina» δεν είναι διοργάνωση αγωνιστικού χαρακτήρα (αγώνας δρόμου) αλλά τιμητικός-συμβολικός δρόμος τρεξίματος με κοινωνικό μήνυμα.

 

 

Αυτό το εγχείρημα άρχισε να σχηματίζεται ως ιδέα στο μυαλό του Αλέξανδρου ενώ ακόμη η Κατερίνα ήταν εν ζωή και έβλεπε τον πόνο και την προσπάθεια των ανθρώπων, καρκινοπαθών και συγγενών, που συναντούσε στα νοσοκομεία.

Από την μια λοιπόν θέλει μέσα από αυτό το εγχείρημα να εκφράσει και να κοινωνήσει τον πόνο και την προσπάθεια τους, καθώς και να τιμήσει την μνήμη τους.

Μπορείτε να δείτε εδώ την διαδρομή που έχει διανύσει ο Αλέξανδρος Γεωργίου και το σημείο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

«Δε θα ξεχάσω τους τελευταίους μήνες που ζήσαμε με την Κατερίνα... το πόσο όμορφα μας φαίνονταν όλα όσα περνούσαν απαρατήρητα παλαιότερα. Ξαφνικά όλα έγιναν πανέμορφα, τα δέντρα, τα βουνά, η θάλασσα...» τονίζει ο Αλέξανδρος Γεωργίου, που τρέχει για την δική του Κατερίνα, αλλά και για όλους όσοι πέρασαν τον ίδιο "γολγοθά" με εκείνη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ